Revizuirea Constitutiei, discutata de Comisia de la Venetia aflata joi si vineri la Bucuresti

Delegatia Comisiei de la Venetia se va afla, joi si vineri, in Romania, pe agenda discutiilor aflandu-se revizuirea Constitutiei Romaniei, transmite Agerpres.

Membrii delegatiei Comisiei Consiliului Europei pentru democratie prin drept (Comisia de la Venetia) vor avea o serie de intalniri cu reprezentantii partidelor politice parlamentare, cu membrii CSM si cu cei ai Comisiei pentru revizuirea Constitutiei.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, declara in urma cu o saptamana ca in 4 si 5 iulie va avea loc o consultare cu delegatia Comisiei de la Venetia pe proiectul de Revizuire a Constitutiei, asumat de USL.

“Proiectul de revizuire a Constitutiei a fost finalizat in Comisia mixta, el a fost inaintat astazi (26 iunie – n.r.) cu semnaturile senatorilor sustinatori pe parcusul normal al unei initiative legislative catre Consiliul Legislativ, apoi CCR. Separat de mecanismul normal legislativ din Romania, vom avea in 4 si 5 iulie o consultare cu o delegatie a Comisiei de la Venetia pe proiectul care s-a conturat, care a fost asumat ca atare de initiatori”, spunea atunci Antonescu.

Discutiile cu reprezentantii Comisiei de la Venetia vin dupa ce Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei.