REVOLTA intr-o inchisoare din BRAZILIA: Detinutii au luat OSTATICI 122 de oameni

REVOLTA BRAZILIA. Detinutii de la o INCHISOARE din nord-estul Braziliei au luat OSTATICE, sambata, 122 de persoane, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al institutiei penitenciare, informeaza Mediafax.

O suta opt ostatici sunt membri ai familiilor DETINUTILOR, iar alti patru sunt angajati ai personalului inchisorii, a precizat Sandra Melo, purtatoarea de cuvant a institutiei “Advogado Jacinto Filho”, situata in orasul Aracaju, in statul Sergipe (nord-est).

Citeste si: LIBIA: Peste o mie de detinuti au evadat dintr-o inchisoare in timpul unei revolte

REVOLTA INCHISOARE BRAZILIA. Situatia este acum “CALMA” si “NEGOCIERILE” se vor relua duminica dimineata, a adaugat ea, in noaptea de sambata spre duminica. “Nu credem ca DETINUTII vor sa isi atace propriile familii”, a subliniat un oficial din cadrul politiei militare din statul Sergipe, Mauricio Iunes, pentru site-ul de stiri G1.

Dar “agentii inchisorii sunt si ei OSTATICI”, a adaugat el. REVOLTA s-a produs intr-o aripa a INCHISORII care numara 123 de detinuti dintr-un total de 476 prezenti in institutie. Motivatiile revoltei raman neclare.

Citeste si: Revolta intr-o puscarie din Indonezia! S-au inregistrat cinci morti si peste 100 de evadati

Aceasta are loc cu 26 de zile inaintea deschiderii Cupei mondiale de fotbal (12 iunie-13 iulie), marcata de o importanta contestare in strada, generata de costul ridicat al acestei manifestatii sportive. Statul Sergipe nu gazduieste nicio etapa a competitiei. In prezent, 548.000 de persoane sunt detinute in INCHISORILE braziliene suprapopulate.

Sursa foto: cnn