REVOLTA UCRAINA: 48 de persoane sunt date DISPARUTE dupa VIOLENTELE de la Odesa

Patruzeci si opt de persoane sunt in continuare DISPARUTE in urma INCIDENTELOR violente de la Odesa, in sudul Ucrainei, unde zeci de persoane si-au pierdut viata intr-un INCENDIU la Casa Sindicatelor, a anuntat postul local de televiziune 1+1, citat de agentia Interfax-Ucraina.

Potrivit postului, zeci de cadavre se afla la morga din oras. “In afara celor 46 de persoane DECEDATE, alte 48 de persoane au fost date DISPARUTE. Zeci de cadavre se afla inca la morga din oras”, a anuntat postul de televiziune.

Citeste si: UCRAINA: Manifestanti prorusi au luat cu ASALT sediul politiei din Odesa 

Peste 1.500 de sustinatori ai Guvernului de la Kiev au fost atacati cu pietre, bate si lanturi, vineri, in centrul orasului ODESA, de sute de militanti prorusi. Ulterior, activistii prorusi s-au baricadat in Casa Sindicatelor din oras, care a luat foc in timp ce era asediata de nationalisti. In urma INCENDIULUI, 46 de persoane si-au pierdut viata si peste 200 au fost RANITE.

Moscova sustine ca incendiul a fost declansat de nationalisti radicali din gruparea Pravii Sektor (Sectorul de Dreapta), care au blocat intrarea in cladire si nu le-au permis celor aflati in interior sa se salveze.

Citeste si: UE cere o ANCHETA INDEPENDENTA in privinta ciocnirilor sangeroase de la ODESA 

La randul sau, premierul ucrainean Arseni Iateniuk a atribuit duminica intreaga responsabilitate pentru cele intamplate fortelor de ordine, dar, pe de alta parte, el a declarat ca violentele de la Odesa fac parte “dintr-un plan” al Rusiei avand ca scop “distrugerea Ucrainei”.

Sursa foto: cursdeguvernare.ro