Revolta Ucraina: Afla cine este noul presedinte al Ucrainei

Presedintele interimar al Ucrainei va fi Oleksandr Turcinov, actualul presedintele al Parlamentului de la Kiev. Oficialul le-a comunicat deputatilor ca au termen pana marti pentru a forma o noua majoritate si un Guvern de unitate nationala, relateaza AFP.

Constitutia ucraineana prevede ca presedintele Parlamentului sa asume functia de sef de stat in cazul vacantei postului. Alegeri prezidentiale anticipate au fost stabilite pe 25 mai, scrie Mediafax.

Citeste si: Revolta Ucraina: Parlamentul ucrainean l-a demis pe Ianukovici. Presedintele ar fi incercat sa mituiasca vamesii pentru a fugi in Rusia

Presedintele Parlamentului le-a dat deputatilor termen pana marti sa formeze o noua majoritate si un Guvern de unitate nationala, intr-o sedinta in Legislativ, care l-a destituit sambata pe Viktor Ianukovici din functia de presedinte al tarii.

“Cer deputatilor sa lanseze imediat procesul de constituire a unei noi majoritati parlamentare si de formare a unui guvern de unitate nationala. Acest lucru este necesar sa aiba loc pana marti”, a declarat presedintele Parlamentului Oleksandr Turcinov.

Sursa foto: stirileprotv.ro