Revolta Ucraina: Ianukovici se afla intr-o baza a puscasilor marini din Sevastopol

Fostul presedinte ucrainean Viktor Ianukovici, cel mai cautat om din Ucraina, s-ar afla intr-o baza a puscasilor marini rusi de la Sevastopol. Pentru el ar fi fost pregatita o nava de desant a flotei ruse din Marea Neagra cu destinatia Rusia, sustin surse citate de postul de televiziune ATR.

Ministerul ucrainean de Interne a emis, luni, un mandat de arestare pe numele lui Victor Ianukovici pentru crime in masa. Fostul presedinte este acuzat ca a folosit lunetisti impotriva oamenilor care protestau pasnic in Maidan. Luni seara, consilierul sau, Anna Gherman, a anuntat ca fostul lider de la Kiev este in continuare pe teritoriul ucrainei, scrie agentia Ukrinform, insa aceasta a refuzat sa precizeze locatia in care se afla presedintele destituit.

Citeste si: Casa Alba s-a abtinut sa-l califice pe Oleksandr Turcinov drept presedinte legitim al Ucrainei

 

Acum insa, informeaza Vocea Rusiei, surse citate de canalul de televiziune ATR sustin ca Victor Ianukovici se afla intr-o baza ruseasca a puscasilor marini din Sevastopol si ar avea pregatita o nava de razboi pentru a ajunge in Rusia.

Astazi, Parlamentul ucrainean trebuie sa numeasca un prim-ministru si un guvern de tranzitie. Tot astazi, numarul doi al diplomatiei americane, William Burns, este asteptat la Kiev pentru a sustine noile autoritati si redresarea economica si politica a tarii. 

De la Moscova, premierul rus Dmitri Medvedev a pus la indoiala legitimitatea noului guvern in Ucraina, estimand ca recunoasterea unei noi puteri, asa cum o fac unii occidentali este o “aberatie” .

Sursa foto: maramedia.ro