REVOLTATOR! MIRCEA BADEA, ATAC la SZOBI CSEH la cateva ore dupa ce cascadorul A MURIT

Mircea Badea il ataca pe SZOBI CSEH, la cateva ore de la moartea indragitului cascador. Dupa ce in urma cu cativa ani il denigra public pe Szobi Cseh, Mircea Badea a revenit vineri cu un nou mesaj rautacios, dupa ce cascadorul a trecut in nefiinta.

“In 2011 Szoby Cseh, din dragoste de Basescu, voia “sa ne gatuie” pe Ciutacu si pe mine. De atunci, de cand am citit, rad din greu. Azi nu mai rad, dar as vrea sa fiu scutit de mesaje despre “marele actor”, a scris Mircea Badea pe Facebook.

Mondo News iti recomanda si: Szobi Cseh, in memoriam. Dorel Visan: A suportat niste lucruri la limita vietii

Szoby Cseh nu avea o parere prea buna despre Mircea Badea si Victor Ciutacu, de asemenea realizator de emisiuni la Antena 1 la acea vreme.

“Sergiu Nicolaescu a iesit si a spus ca l-am turnat si pe el. Domnule, in primul rand, nu poate sa fie nimeni, dar absolut nimeni atat de prost incat sa-l toarne pe dracu’ la dracu’! El era mult mai mult decat un securist! Toata lumea, si directia studioului, statea drepti in fata lui. Am insa de rezolvat pe altii. Vreau sa-l gatui pe Ciutacu, pe Mircea Badea ala, care se da kung fu, el e Bruce Lee, e de toate! Eu as fi multumit sa ma inchida intr-o camera, acolo, la “Antene”, la ei, ca nu mi-e frica. Nu o sa vin cu bodyguard. Cu Mircea Badea si cu Ciutacu, sa-i invat ce e aia democratie, ca prea au latrat si au facut!”, spunea Szobi Cseh, citat de wowbiz.ro.

Citeste si: SZOBI CSEH, marturie cutremuratoare dupa ce a vazut lumina

Cascadorul Szobi Cseh a murit, in noaptea de joi spre vineri, la Institutul Clinic Fundeni, la varsta de 71 de ani, fiind diagnosticat cu mielom multiplu. Cascadorul a murit, vineri, in jurul orei 03.00, dupa o grea suferinta, in urma complicatiilor renale hepatice, cardiace si pulmonare severe, care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat, precizeaza Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni.

Szobi Cseh va fi inmormantat duminica, la ora 15.00, la cimitirul Bellu din Capitala. Trupul neinsufletit al cascadorului va fi depus la capela cimitirului Bellu din Bucuresti sambata, in jurul orei 12.00. 

Szobi Cseh fusese internat la Fundeni din 20 iulie, in stare foarte grava, el fiind diagnosticat din iulie 2012 cu o forma de cancer al sangelui, cu complicatii, caz in care rata de supravietuire este de 6 – 8 luni, potrivit medicilor. 

Szobi Cseh a murit in urma complicatiilor

Seful Sectiei de hematologie de la Institutul Clinic Fundeni, Daniel Coriu, care l-a ingrijit pe Szobi Cseh a declarat, intr-o conferinta de presa, ca actorul a murit, vineri dimineata, la ora 3.00, in urma complicatiilor. 

Szobi Cseh a fost diagnosticat in iulie 2012 cu mielom multiplu micromolecular in stadiul 3, o forma de cancer al sangelui, prezentand inca de atunci afectare renala si tumori osoase. 

In general rata de supravietuire in cazul de mielom multiplu fara complicatii este de 18 luni, dar in cazul in care exista si afectare renala rata de supravietuire este intre 6 si 8 luni, a precizat medicul. 

Citeste si: SZOBI CSEH, IN MEMORIAM. ION BESOIU: ERA UN ADEVARAT VOINIC, ASA CA IN BASMELE ROMANESTI

Szobi Cseh a urmat radioterapie si chimioterapie imediat dupa diagnostic, evolutia sa fiind buna. in mai 2013, medicii au constatat o progresie a bolii, cu tumori osoase, afectare hepatica si renala. 

Astfel, Szobi Cseh a fost internat de mai multe ori si a urmat radioterapie si chimioterapie. 

Ultima oara, a fost internat in 20 iulie, in urgenta, in stare foarte grava, insa atunci se deplasa singur, a mai spus Coriu, caracterizandu-l pe Szobi Cseh drept “un luptator”. Sotia si cei doi copii i-au fost tot timpul alaturi, a mai spus acesta. 

Managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, a spus, la randul sau, ca Szobi Cseh a supravituit mai mult decat este mentionat in literatura de specialitate, o data gratie optimismului sau, dar si tratamentului primit pe durata spitalizarii. 

Szabolcs (Szobi) Cseh s-a nascut la data de 11 decembrie 1942, in orasul Miercurea Ciuc (judetul Harghita), intr-o familie de secui. inca din timpul facultatii, el a lucrat ca zburator la trapez la Circul de Stat din Bucuresti, in trupa “Ganea”. Aflat in anul trei de facultate, el a colaborat in calitate de cascador la filmul “Dacii”, regizat de Sergiu Nicolaescu, apoi in anul urmator in filmele “impuscaturi pe portativ” (regizat de Cezar Grigoriu), “Tom Sawyer si Huckleberry Finn” (productie franceza) si “Serbari galante” (in regia lui René Claire).  

Intre 1967-1980, fiind primul metodist, respectiv, maistru de lupte angajat pe un asfel de post in Romania, in cadrul Studioului Cinematografic Bucuresti si apoi in Centrala RomaniaFilm – Centrul de Productie Cinematografica, Cseh a colaborat la toate filmele realizate de studiourile cinematografice romane ce contineau secvente de actiune-lupte si a executat multiple cascadorii dificile si spectaculoase, unele fiind unicat pe plan mondial.  

Intre 1999 si 2002 a colaborat la realizarea secventelor de actiune in peste zece filme artistice straine realizate in tara, inclusiv “Amen”, in regia lui Costa-Gavras. 

BIOGRAFIE: Szobi Cseh – cel mai prolific si cel mai cunoscut cascador al cinematografiei romane

Szobi Cseh, care a incetat din viata in noaptea de joi spre vineri, la varsta de 71 de ani, a fost cel mai prolific si cel mai cunoscut cascador al cinematografiei romane, cu peste 150 de filme la activ, de la “Dacii” lui Sergiu Nicolaescu, debutul sau, pana la “Amen” de Costa-Gavras. 

Cseh a fost internat la Spitalul Fundeni din Capitala in iunie anul trecut, cu o suferinta hematologica grava, pentru a urma un tratament de specialitate. Anul trecut, Szobi Csech a aflat ca are cancer, fiind diagnosticat cu mielom multiplu si tumoare la coloana, la Spitalul Fundeni, unde a urmat tratament cu citostatice, potrivit declaratiilor sale din presa. 

Szabolcs (Szoby) Cseh s-a nascut pe 11 decembrie 1942, in orasul Miercurea Ciuc (judetul Harghita), intr-o familie de secui.  

In anul III de facultate (IEFS), Szoby Cseh a debutat in calitate de cascador in filmul “Dacii”, de Sergiu Nicolaescu (1965), lucrand in paralel la trapez zburator la Circul de Stat din Bucuresti, in trupa “Ganea”. Tot inainte de terminarea facultatii, a fost distribuit ca actor in rol principal in filmul “impuscaturi pe portativ”, de Cezar Grigoriu, precum si in productia franceza “Tom Sawyer si Huckleberry Finn”.  

Incepand din 1966, de la debutul sau, Szoby Cseh a colaborat la realizarea a peste 150 de filme artistice, lungmetraje si de televiziune, din care 25 sunt productii straine sau coproductii.  

Din 1967, Szoby Cseh a fost promotorul scolii de cascadorie din Romania. A ocupat pana in 1979 pozitia de metodist la Studioul Cinematografic din Buftea si consilier de lupte al Centrului National al Cinematografiei (CNC), ipostaza in care a colaborat la realizarea tuturor filmelor produse in perioada respectiva de studiourile cinematografice romane, care contineau secvente de actiune-lupte, si a facut unele dintre cele mai dificile cascade, o parte unicat pe plan mondial.  

Din 1974 a colaborat la realizarea a 38 de filme artistice in strainatate, ca regizor de actiune-lupte si cascador. In 1975, a fost coordonatorul scolii de cascadori din Germania.  

Pe 8 ianuarie 1990, Szoby Cseh a infiintat Asociatia Cascadorilor Profesionisti din Romania, fiind ales presedinte al acesteia.  

De asemenea, intre 1999 si 2002 a colaborat la realizarea secventelor de actiune in peste zece filme artistice straine realizate in tara, inclusiv “Amen”, in regia lui Costa-Gavras.  

Cascadorul Szoby Cseh a fost decorat cu Ordinul National “Serviciul Credincios” in grad de Cavaler.  

In 2011, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa constate calitatea de colaborator al fostei Securitati a cascadorului Szoby Cseh. Acesta a declarat atunci ca el s-a dus de buna voie la ofiterii Securitatii pentru a “face ordine in studiouri”, explicand ca exista foarte multa coruptie in industria cinematografiei.  

Anul trecut, pe 22 mai, inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat irevocabil ca Szobi Cseh nu a colaborat cu Securitatea.

Szoby Cseh a jucat in filme precum “Inima de tigan” (Alexandru Fotea, Iura Luncasu, 2007), “Totul se plateste” (1986), “Colierul de turcoaze” (1985), “Masca de argint” (1985) (toate trei, filme regizate de Gheorghe Vitanidis, in seria “Margelatu”), “Burebista” (1980), “Profetul, aurul si ardelenii”, de Dan Pita, “Un august in flacari” (1974), “Un comisar acuza”, de Sergiu Nicolaescu. 

Szoby Cseh a fost pasionat si de sculptura. A fost membru de onoare al Uniunii Artistilor Plastici si membru al Asociatiei De Arte Da Vinci. 

Unul dintre proiectele sale de suflet a fost Gladiator, initiat in 2005. Programul are ca scop prevenirea si combaterea comportamentului antisocial la copii – pentru integrarea sociala a copiilor fara posibilitati materiale, orfani sau din familii dezorganizate, lipsiti de adapost sau cu handicap, inclusiv cei cu probleme de violenta si delincventa juvenila. 

Filmele in care a jucat Szobi Cseh 

Cascadorul Szobi Cseh, care a decedat in noaprea de joi spre vineri, la Institutul Fundeni din Capitala, a colaborat la numeroase filme realizate de regizori romani si straini.

Szabolcs (Szobi) Cseh s-a nascut la data de 11 decembrie 1942, in orasul Miercurea Ciuc (judetul Harghita), intr-o familie de secui. inca din timpul facultatii, el a lucrat ca zburator la trapez la Circul de Stat din Bucuresti, in trupa “Ganea”. 

Aflat in anul trei de facultate, el a colaborat in calitate de cascador la filmul “Dacii”, regizat de Sergiu Nicolaescu, apoi in anul urmator in filmele “impuscaturi pe portativ” (regizat de Cezar Grigoriu), “Tom Sawyer si Huckleberry Finn” (productie franceza) si “Serbari galante” (in regia lui René Claire). 

Filmele in care a jucat Szobi Cseh:

Dacii (1967) – debut 

Impuscaturi pe portativ (1967) – Sportivul 

Die Lederstrumpferzählungen (“Ultimul mohican” (Povestirile lui Ciorap-de-piele)), episodul “Das Fort am Biberfluß” (Fortul de la Raul Castorului) (1969) – Pfeilspitze (“Varf de sageata”) 

Mihai Viteazul (1971) 

Un comisar acuza (1974)

August in flacari (1973) – film TV 

Buzduganul cu trei peceti (1976) – Preda Buzescu 

Profetul, aurul si ardelenii (1978) 

Burebista (1980) 

Pruncul, petrolul si ardelenii (1981) 

Grabeste-te incet (1981) 

Trandafirul galben (1982) – Buza de iepure 

Ochi de urs (1983) 

Misterele Bucurestilor (1983) – Buza de iepure 

Masca de argint (1985) – Buza de iepure 

Colierul de turcoaze (1986) – Buza de iepure 

Totul se plateste (1987) – Buza de iepure 

Martori disparuti (1988) 

Doi haiduci si o crasmarita (1993) 

Inima de tigan (2007) – serial TV – Sanyi.