Revolte violente in Singapore: 18 raniti, 27 de arestati si mai multe masini arse

Revolte violente au opus, in noaptea de duminica spre luni, la Singapore sute de lucratori straini si politie, socand orasul-stat cu o imagine multietnica si in mod normal foarte civilizat, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Optsprezece persoane au fost ranite si mai multe masini de politie au fost arse in primele violente de acest gen din 1969 incoace, trezind amintirea revoltelor rasiste care au zguduit atunci Singapore.

Potrivit politiei, revoltele au avut loc dupa moartea unui indian, lovit de un autobuz in cartierul “Little India” (“Mica Indie”), unde muncitorii in constructii de pe subcontinentul indian se reunesc duminica pentru a profita de ziua de odihna, abuzand de multe ori de alcool.

Aproximativ 400 de persoane au atacat autobuzul incriminat, precum si masini ale poliţiei. Zece politisti se numara printre raniti. Dintre manifestanti, 27 au fost arestati, iar trei masini de politie si o ambulanta au fost arse, potrivit aceleiasi surse.

Imaginile cu aceste revolte, primele de la violentele rasiste din 1969, potrivit presei, au socat populatia orasului-stat, in care autoritatile mentin o ordine absoluta.

Sursa foto: flickr.com