Revolutia continua in Ucraina: extrema dreapta s-a grupat intr-o miscare paramilitara

Extrema dreapta din Ucraina s-a grupat intr-o miscare paramilitara si anunta ca va continua revolutia de la Kiev pana cand Viktor Ianukovici va demisiona.

Dmitro Iaros, liderul gruparii de extrema dreapta din Ucraina, promite sa dea lovitura finala regimului presedintelui Viktor Ianukovici si marturiseste ca a creat o miscare paramilitara.  “Revolutia va invinge in Ucraina!”, spune Iaros, de 42 de ani, bine pazit intr-o cladire ocupata din Piata Independentei din Kiev, care a apartinut sindicatelor.

Citeste si: Proteste Ucraina: Ianukovici ar putea accepta alegerile anticipate. Pana atunci pleaca la JO de la Soci

Iaros sustine ca este activist de peste 20 de ani si lider al gruparii antionaliste radicale Trizub, formatiune care a fost asimilata de Pravi Sektor in ultima perioada si se decalara “succesoarea” controversate Armate Insurgenet Ucrainene, care a luptat cu fortele poloneze, sovietice si naziste in vestul Ucrainei dupa al doilea Razboi Mondial.

“Noi am pus lucrurile in miscare, am suflat viata in revolutie”, se lauda Iaros. “Guvernul se prabuseste si este slab. Putem sa ii dam lovitura finala”, spune liderul gruparii.

Sursa foto: bild.de