Revolutionarii propun taierea pensiilor fostilor membri ai Securitatii si ai aparatului de conducere comunist cu 50 pana la 75%

La 26 de ani de la celebra proclamatie de la Timisoara, revolutionarii propun taierea pensiilor fostilor membri ai Securitatii si ai aparatului de conducere comunist cu 50 pana la 75%, informeaza B1 TV.

Reprezentantii societatii Timisoara continua si acum lupta cu fostii comunisti. In urma cu 26 de ani, peste 40.000 de persoane participau la un mare miting impotriva regimului instaurat in Romania dupa revolutie.

Printre principalele prevederi ale proclamatiei citite de la Balconul Operei din Timisoara se numara si celebrul punct 8, cunoscut si ca Legea Lustratiei: ”Propunem ca legea electorala sa interzica pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatura, pe orice lista, al fostilor activisti comunisti si al fostilor ofiteri de Securitate. Prezenta lor in viata politica a tarii este principala sursa a tensiunilor si suspiciunilor care framanta astazi societatea romaneasca”.

Cei care au pus mana pe putere, in Romania, au facut tot posibilul ca aceasta lege sa nu apara. Parlamentul Romaniei a respins de doua ori legea, iar Curtea Constitutionala a dat doua decizii negative.

Sursa foto: anchetaonline