REZIDENTIAT 17 noiembrie 2013: Situatia candidatilor inscrisi la medicina, medicina dentara si farmacie

REZIDENTIAT NOIEMBRIE 2013: Ministerul Educatiei va organiza in data de 17 noiembrie concursul national de rezidentiat. Metodologia de organizare a examenului de rezidentiat a fost postata pe site-ul de specialitate al ministerului.

Concurs national de intrare in rezidentiat pe loc si pe post vizeaza domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul se desfasoara in Centrele Universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Va prezentam mai jos situatia candidatilor inscrisi pe centre universitare si domenii la examenul de rezidentiat din 17 noiembrie 2013: 

NR. CENTRUL UNIVERSITAR MEDICINA MEDICINA DENTARA FARMACIE
1 BUCURESTI 1454 377 111
2 CLUJ-NAPOCA 546 181 44
3 CRAIOVA 457 36 36
4 IASI 608 164 57
5 TG. MURES 345 113 22
6 TIMISOARA 447 93 11

 

Ministerul Sanatatii organizeaza concurs de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie la data de 17 noiembrie 2013. Concursul se desfasoara in centrele universitare:

– Bucuresti: pentru posturile publicate in Bucuresti si judetele Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea si pentru locurile publicate in centrele universitare Bucuresti si Constanta;
– Cluj-Napoca: pentru posturile publicate in judetele Alba, Bihor, Cluj, Maramures, Salaj, Satu Mare si pentru locurile publicate in centrele universitare Cluj-Napoca si Oradea;
– Craiova: pentru posturile publicate in judetele Brasov, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea si pentru locurile publicate in centrele universitare Craiova si Brasov;
– Iasi: pentru posturile publicate in judetele Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Vrancea si pentru locurile publicate in centrele universitare Iasi si Galati;
– Targu Mures: pentru posturile publicate in judetele Bistrita-Nasaud, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu si pentru locurile publicate in centrele universitare Targu Mures si Sibiu;
– Timisoara: pentru posturile publicate in judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis si pentru locurile publicate in centrele universitare Timisoara si Arad.

Concursul de rezidentiat se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore.
Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu. Punctajul minim de promovare prevazut se calculeaza la nivelul fiecarui centru universitar in care se organizeaza concursul.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.

Medicii, medicii dentisti si farmacistii care devin rezidenti pe locuri incheie un contract individual de munca pe perioada determinata, egala cu durata rezidentiatului, cu unitatea sanitara la care au fost repartizate locurile pentru rezidentiat.

Medicii, medicii dentisti si farmacistii care devin rezidenti pe post incheie contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu unitatea sanitara publica ce a publicat postul respectiv, cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, aprobata prin Legea nr. 103/2012.

Candidatii cetateni de origine etnica romana din Republica Moldova, Albania, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Ucraina si Ungaria si etnicii romani cu domiciliul stabil in strainatate, posesori ai diplomei de medic, medic dentist sau farmacist obtinute in Romania ori intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, sustin concursul in aceleasi conditii ca si cetatenii romani, insa concureaza pe locurile publicate de Ministerul Educatiei Nationale, care va distribui aceste locuri pe centrele universitare.

Foto: Realitatea TV