REZIDENTIAT 2013: Dupa alegerea locurilor si posturilor, urmeaza repartizarea pe clinici in 16 decembrie 2013

REZIDENTIAT 2013: Duminica, 24 noiembrie, se va desfasura alegerea locurilor, a posturilor si a centrelor de pregatire pentru rezidentii care au obtinut punctaj de promovare la concursul de rezidentiat pe loc si pe post sustinut duminica, 17 noiembrie 2013.

De asemenea, in data de 16 decembrie va avea loc repartitia rezidentilor pe clinici de indrumare si coordonatori de rezidentiat la nivelul directiilor de sanatate publica judetene din centrele universitare alese. Stagiul de pregatire in specialitate incepe la data de 01 ianuarie 2014. 

Ministerul Sanatatii a organizat duminica, 17 noiembrie 2013, concursul national de intrare in rezidentiat pe loc si pe post in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul s-a desfasurat in Centrele Universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

REZIDENTIAT 2013: Alegerea locurilor sau posturilor

Alegerea locurilor, a posturilor si a centrelor de pregatire pentru rezidentii care au obtinut punctaj de promovare se va desfasura Duminica 24 nov. 2013, in intervalul orar 9,00-21,00, urmand ca locurile ramase disponibile la finalul zilei sa fie distribuite a doua zi, luni 25 nov. 2013.

Informatiile privitoare la locul de desfasurare ale alegerilor vor fi afisate pe paginile web ale universitatilor.

La alegerea locului/postului, candidatii se vor legitima cu un act de identitate in termen de valabilitate (C.I./B.I./pasaport). Cei care nu pot fi prezenti, pot delega un imputernicit care se va prezenta cu propriul act de identitate si cu actul notarial de imputernicire. Procura notariala va fi retinuta ca dovada de catre comisia de repartitie.

Candidatii sau imputernicitii acestora care au ales loc/post in specialitate vor primi o adeverinta si vor semna pentru locul ales intr-un tabel ce va cuprinde pozitia candidatului in clasificarea definitiva, numele candidatului, punctajul obtinut, locul/postul ales in specialitatea dorita si centrul universitar de pregatire.

Candidatii sau imputernicitii acestora care nu sunt prezenti in data, ora si locul fixate pentru alegerea locurilor/posturilor in specialitate, pierd drepturile conferite de concurs.

Prezentarea la nivelul directiilor de sanatate publica (rezidentii pe loc) din centrele universitare alese, respectiv la unitatea sanitara care a scos postul la concurs (rezidentii pe post), pentru incheierea contractelor individuale de munca pe durata determinata/nedeterminata, se va face in perioada 2 decembrie-13 decembrie 2013, inclusiv. Contractul individual de munca pe durata determinata/nedeterminata, dupa caz, se va incheia incepand cu data de 01 ianuarie 2014, cu respectarea prevederilor OG nr.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului.

REZIDENTIAT 2013: Stagiul de pregatire in specialitate incepe la data de 01 ianuarie 2014.

Repartitia pe clinici de indrumare si coordonatori de rezidentiat se va face la nivelul directiilor de sanatate publica judetene din centrele universitare alese, in ziua de 16 decembrie 2013, incepand cu orele 9,00, cu exceptia centrului universitar Bucuresti pentru care aceasta repartitie se va face in zilele de 16, 17, 18 si respectiv 19 decembrie 2013.

Repartitia pe clinici se va face pe baza adeverintei eliberate de unitatea sanitara cu care s-a incheiat contract individual de munca pe durata determinata/nedeterminata.