REZIDENTIAT 2015: Peste 5.600 de CANDIDATI sunt asteptati duminica la concurs

Ministerul Sanatatii va organiza duminica un nou concurs de intrare in REZIDENTIAT pentru posturile si locurile din domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, au anuntat vineri reprezentantii institutiei.

La fel ca in anii trecuti, concursul se va desfasura descentralizat, in sase centre universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Anul acesta, un numar de 5.659 de candidati s-au inscris pentru a ocupa unul dintre cele 3.909 locuri si posturi scoase la concurs de catre Ministerul Sanatatii.

Din totalul locurilor si posturilor scoase la concurs, 3.443 sunt pentru domeniul medicina, 317 pentru domeniul medicina dentara, iar 149 pentru farmacie.

Citeste si: REZIDENTIAT 2014: Peste 5.600 de CANDIDATI s-au inscris pentru 3.909 locuri

Cei mai multi medici tineri, 4.172, s-au inscris la medicina, 1.116 la medicina dentara si 371 la farmacie.

Concursul se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60 la suta din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu si se va calcula la nivelul fiecarui centru universitar in care se organizeaza concursul.

Ocuparea locurilor si posturilor in specialitate se va face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor si posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.

Detalii privind modul de organizare si desfasurare a concursului de REZIDENTIAT se gasesc pe pagina de web www.ms.ro, sectiunea Rezidentiat.

Concursul de REZIDENTIAT a fost amanat pentru 23 noiembrie, cu o saptamana mai tarziu fata de data stabilita initial, intrucat in 16 noiembrie s-au desfasurat alegerile prezidentiale.

Citeste si: Concursul de REZIDENTIAT va fi organizat in acest an pe 23 noiembrie

REZIDENTIATUL reprezinta forma specifica de invatamant postuniversitar pentru absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie, care asigura pregatirea necesara obtinerii uneia dintre specialitatile cuprinse in Nomenclatorul specialitatilor medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala. Specialitatile si durata pregatirii prin REZIDENTIAT se stabilesc prin ordin al ministrului sanatatii.

REZIDENTIATUL se organizeaza in urmatoarele forme: pe locuri, pe posturi si prin selectie pentru medicina de familie si are o durata cuprinsa intre trei si sapte ani, in functie de specialitate. Pregatirea in REZIDENTIAT reprezinta un proces continuu de pregatire teoretica si practica fiind normata integral ca activitate didactica. Cifra de scolarizare a rezidentilor se aproba anual prin ordin comun al ministrului sanatatii si ministrului educatiei, cercetarii si inovarii.

Sursa foto: paginafarmacistilor.ro