Rezultat de exceptie al elevilor romani la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene

Ambele echipe ale Romaniei inscrise la a XII-a editie a Olimpiadei de Stiinte a Uniunii Europene, competitie cu caracter interdisciplinar pe echipe, au obtinut medalii de aur, a anuntat Ministerul Educatiei.

Potrivit sursei citate, este cel mai bun rezultat in istoria participarii tarii noastre la acest concurs, aflata actualmente la a patra prezenta.

Cei sase performeri sunt Robert Iulian Raveanu si Tudor Costel Cretu – fizica, ambii elevi la Liceul International de Informatica din Bucuresti, George Claudiu Savulescu (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Andrei Iliescu (Colegiul National „Ienachita Vacarescu” din Targoviste) – chimie, respectiv Alexandru  Zanca  (Colegiul National „Mihai Viteazul” din Ploiesti) si Bogdan Ionut Sisca Jippa (Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti) – biologie.

Citeste si: Cinci medalii de aur pentru romani, la Olimpiada Sud-Est Europeana de Matematica pentru Studenti

Editia curenta a Olimpiadei de Stiinte a Uniunii Europene s-a desfasurat la Atena, in perioada 30 martie – 6 aprilie, si a reunit 50 de echipe din 25 de state membre ale Uniunii Europene. Conform regulamentului, o tara poate inscrie doua echipe alcatuite din cate trei elevi care sustin doua probe practice de cate patru ore fiecare, la trei discipline: biologie, chimie si fizica, punctele de la fiecare experiment cumulandu-se pentru echipa.

Sursa foto: edu-news.ro