REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2013. Contestatii UMF BUCURESTI

rezultate-admitere-medicina-carol-davila-bucuresti-2013

REZULTATE ADMITERE MEDICINA BUCURESTI 2013. Rezultatele la examenul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Carol Davila din Bucuresti au fost afisate, iar depunerea contestatiilor candidatilor nemultumiti privind rezultatele probelor scrise se face in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor (incepand cu ora si data afisarii acestora). 

REZULTATE ADMITERE MEDICINA BUCURESTI 2013. De precizat ca taxa de contestatie este inclusa in taxa de inscriere la concursul de admitere.Lucrarile constituind obiectul contestatiei se recorecteaza in prezenta candidatului care a depus contestatia iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afisare, in termen de 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor.

REZULTATE ADMITERE MEDICINA BUCURESTI 2013. Concurenta la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Carol Davila este, in 2013, cea mai mare dupa 1989, potrivit rectorului institutiei, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu.

REZULTATE ADMITERE MEDICINA BUCURESTI 2013. Pentru a vedea unde ati fost repartizat dati un click aici. Listele de repartizare se gasesc pe portalul de admitere http://admitere.umf.ro si la avizierele facultatilor.

Cei mai multi candidati sunt la Facultatea de Medicina Dentara si la cea de Medicina Generala. Explicatia ar fi, în opinia rectorului, ca universitatea este cea mai prestigioasa din România, recunoscuta si în lume si are si un absolvent care este laureat al Premiului Nobel, scrie Agerpres.

Candidatii care s-au inscris la 2 facultati si au fost admisi pe locuri bugetate la ambele facultati, trebuie sa opteze pentru o singura facultate in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor, in caz contrar, decizia revine Universitatii.

Corectarea tezelor si rezultatele concursului de admitere

1. Corectarea tezelor se realizeaza imediat dupa finalizarea probei scrise, in sala de concurs, in prezenta candidatului si a unui martor (din randul candidatilor care, de altfel, semneaza pe chestionar alaturi de candidat) urmând ulterior verificarea prin scanare computerizata a rezultatelor. 

2. Grilele oficiale cu raspunsurile corecte sunt afisate la sediile facultatilor, la loc vizibil, la finalul probei scrise. 

3. Fiecare intrebare are un singur raspuns corect, pentru care se acorda un punct, raspunsul corect insemnand completarea integrala a casutei corespondente. 

4. Nota minima de admitere este 5.00. 

5. Pentru specializarile cu reglementare sectoriala, criteriul de clasificare este reprezentat de punctajul obtinut la proba scrisa. 

6. In cazul punctajelor egale, criteriile de departajare sunt:

a. punctajul obtinut la disciplina obligatorie (biologie, respectiv chimie pentru Facultatea de Farmacie)

b. media obtinuta la examenul de bacalaureat. 

7. Pentru specializarile cu reglementare generala, criteriul de clasificare este reprezentat de punctajul obtinut la proba scrisa (acesta are prioritate) si apoi prima optiune exprimata de candidat la inscrierea la concursul de admitere. 

8. Rezultatele concursului de admitere, verificate si aprobate de Comisia Centrala de Admitere, se aduc la cunostinta celor interesati prin afisare pe pagina de internet a universitatii si la sediile facultatilor, la loc vizibil, specificându-se ora si data afisarii.

9. Lista candidatilor admisi se afiseaza in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut, in limita locurilor subventionate de la buget, acordate de catre MECTS fiecarei facultati in parte. Lista candidatilor respinsi se afiseaza in ordine alfabetica. 

10. Rezultatele concursului de admitere devin finale/oficiale dupa solutionarea contestatiilor, respectiv la 48 de ore de la finalizarea concursului.

11. Dupa afisarea rezultatelor finale, actele candidatilor respinsi se restituie acestora, la cerere, pe baza cartii de identitate, in cel mult 48 de ore de la depunerea cererii, fara perceperea vreunei taxe. Actele pot fi restituite si unor persoane care prezinta imputernicire notariala legalizata.

CONTESTATII UMF BUCURESTI

1. Contestatiile privind continutul intrebarilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de raspunsuri se inregistreaza la comisiile de admitere ale facultatilor si se depun in termen de 2 ore de la finalizarea probei scrise. Dupa acest termen nu mai este posibila contestarea continutului intrebarilor sau a corectitudinii grilei oficiale de raspunsuri. 

2. Contestatiile privind rezultatele probelor scrise se inregistreaza si se depun la comisiile de admitere ale facultatilor. 

3. Candidatii pot contesta doar propriile rezultate. 

4. Depunerea contestatiilor privind rezultatele probelor scrise se face in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor (incepand cu ora si data afisarii acestora). 

5. Taxa de contestatie este inclusa in taxa de inscriere la concursul de admitere.

6. Lucrarile constituind obiectul contestatiei se recorecteaza in prezenta candidatului care a depus contestatia iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afisare, in termen de 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor. 

7. Daca dupa recorectare rezulta un punctaj superior ultimului admis, candidatul este declarat admis. 

8. Daca dupa recorectare rezulta un punctaj egal ultimului admis, candidatul este declarat admis sau respins in functie de criteriile de departajare.

9. Dupa expirarea termenului de rezolvare si de raspuns la contestatii (48 de ore de la momentul afisarii rezultatelor) rezultatul concursului de admitere se considera definitiv si nu mai poate fi modificat.

2.9. Confirmarea si renuntarea la calitatea de student

1. inmatricularea studenților declarati admisi in urma concursului de admitere se face prin Decizie a Rectorului UMF ”Carol Davila”.

2. Un candidat poate fi admis si inmatriculat ca student la cel mult doua programe de studii concomitent, indiferent de institutiile de invatamant care le ofera. Un candidat declarat admis beneficiaza de finantare prin granturi de studii pentru un singur program de licența. Candidatul declarat admis la mai multe facultati va trebui sa opteze pentru programul de studii care va fi finantat prin granturi de studii prin depunerea diplomei de bacalaureat sau a ciclului de studii universitare anterior absolvit, dupa caz, in original, la facultatea pe care doreste sa o urmeze, respectind termenul de depunere stabilit de catre universitate.

3. Costurile aferente depașirii duratei invatamantului gratuit, prevazute de lege, se suporta de catre studenti. 

4. Candidatii admisi la concursul de admitere au obligatia de a se inscrie in anul I de studii, la decanatele facultatilor, in perioada stabilita anual prin hotarare a Consiliului de Administratie si aprobarea Senatului UMF ”Carol Davila” și publicata prin afisare si pe pagina de internet a Universitatii.

5. La inscriere se achita o taxa de inmatriculare stabilita prin Regulamentul de taxe al Universitatii conform reglementarilor legale in vigoare. 

6. in vederea inmatricularii, candidatii admisi pe locurile finantate de la buget, au obligatia de a depune, pana la data stabilita anual de catre Consiliul de Administratie si aprobata de Senatul Universitar, diploma de bacalaureat (adeverinta pentru candidatii care au promovat examenul de bacalaureat in sesiunea anului curent), in original, la secretariatul facultatii. Neprezentarea diplomei de bacalaureat sau a adeverintei, in original, din vina exclusiva a candidatului admis, pana la data limita admisa duce la pierderea locului finantat prin granturi de studii. 

7. Candidatii admisi in sesiunea iulie, care nu se inscriu in anul I pâna la data limita, stabilita anual prin hotararea Consiliului de Administratie si aprobarea Senatului Universitatii, sunt considerati, din oficiu, ca au renuntat, prin neprezentare, la calitatea de student. 

8. Renuntarea voluntara la calitatea de student poate avea loc cel târziu pâna la limita stabilita anual prin hotararea Consiliului de Administratie si aprobarea Senatului Universitatii. 

9. Renuntarea voluntara la calitatea de student, dupa inscriere, trebuie anuntata pâna la data limita stabilita anual prin hotararea Consiliului de Administratie si aprobarea Senatului Universitatii. 

10. Daca un candidat renunta, voluntar sau prin neprezentare, la calitatea de student dobândita prin concurs, locul ramas liber se ocupa, in ordine, cu primul candidat respins, in functie de ordinea descrescatoare a mediilor. 

11. Taxele platite de un candidat, care renunta voluntar sau prin neprezentare la calitatea de student, nu sunt rambursate. 

12. Daca un candidat care a urmat studii de licenta nefinalizate, sustinute de la bugetul de stat este admis in UMF ”Carol Davila” in urma concursului de admitere, acel candidat plateste taxa de scolarizare timp de un numar de ani egal cu cel in care a beneficiat de sustinere bugetara. 

13. Daca un candidat a beneficiat de sustinere bugetara pentru un program integral de licenta, finalizat sau nu prin examen de licenta, acea persoana poate urma doar studii in regim cu taxa. 

* Candidatii din categoriile mentionate mai sus vor fi admisi pe locuri suplimentare cu taxa iar locurile pentru care au concurat (bugetate) vor deveni astfel disponibile si vor fi ocupate in ordinea descrescatoare a mediilor de catre ceilalti candidati care intrunesc conditiile pentru ocuparea unui loc bugetat.

 14. Pentru fiecare student declarat admis și inmatriculat, UMF ”Carol Davila” va colecta datele cuprinse in anexa nr.2