REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2013. Examen admitere UMF Bucuresti

rezultate-medicina_UMF_Bucuresti-2013

REZULTATE ADMITERE MEDICINA BUCURESTI 2013. O parte dintre candidatii respinsi la examenul de admitere sustinut la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti au contestat notele obtinute, nemultumiti ca subiectele ori au fost formulate cu greseli, ori nu au fost incluse in programa.

REZULTATE ADMITERE MEDICINA BUCURESTI 2013. Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Carol Davila din Bucuresti a fost una dintre cele mai cautate de tinerii absolventi, aici inregistrandu-se cea mai mare concurenta din ultimii 23 de ani. Rezultatele si lista candidatilor admisi la UMF Bucuresti au fost afisate in cursul zilei de joi, la avizierele facultatilor, iar contestatiile au putut fi depuse in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor. Lucrarile au fost recorectate in prezenta candidatilor, iar comunicarea rezultatelor finale s-a facut prin afisare, in termen de maximum 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor. 

REZULTATE ADMITERE MEDICINA BUCURESTI 2013.  Nemultumiti de notele primite, mai multi candidati au fortat, vineri, intrarea in sala in care comisia intocmea documentele referitoare la admitere, afirmand ca mai multe grile au fost scanate gresit sau ca au existat erori in continutul acestora.

REZULTATE ADMITERE MEDICINA BUCURESTI 2013. Cei mai multi candidati au fost la Facultatea de Medicina Dentara si la cea de Medicina Generala.

REZULTATE ADMITERE MEDICINA BUCURESTI 2013. In vederea inmatricularii, candidatii admisi pe locurile finantate de la buget, au obligatia de a depune, pana la data stabilita anual de catre Consiliul de Administratie si aprobata de Senatul Universitar, diploma de bacalaureat (adeverinta pentru candidatii care au promovat examenul de bacalaureat in sesiunea anului curent), in original, la secretariatul facultatii. Neprezentarea diplomei de bacalaureat sau a adeverintei, in original, din vina exclusiva a candidatului admis, pana la data limita admisa duce la pierderea locului finantat prin granturi de studii. 

REZULTATE ADMITERE MEDICINA BUCURESTI 2013. UMF Bucuresti a scos la concurs, in 2013, in cadrul celor patru facultati, un total de 850 de locuri finantate de la buget, dar si 520 de locuri disponibile la taxa.

Concurenta a fost in medie de 5,2 candidati pe un loc finantat de la buget la Facultatea de Medicina si 9,7 candidati pe un loc la buget la Facultatea de Medicina Dentara, fiind cea mai mare din ultimii 23 de ani.

Concurenta mare la Medicina Dentara

Concurenta apriga la UMF Carol Davila a fost la Medicina Dentara si Medicina Generala. Rectorului UMF Bucuresti, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu, a precizat, pentru paginamedicala.ro, ca la medicina dentara, au fost aproape 10 pe loc si la medicina generala au fost mai mult de 5 pe un loc. La Facultatea de Asistente si Moase au fost 3,8 candidati pe loc si la Farmacie – 3,14. Media pe universitate este de 5,48 pe un loc, in crestere fata de anul trecut.

Marea problema ramane aceea a migratiei medicilor romani in strainatate. Sinescu a precizat ca i-a sfatuit pe candidati sa profeseze in tara si daca pleaca totusi in strainatate, ar fi bine sa se intoarca in tara. Si asta in conditiile in care cei mai multi dintre candidatii la Facultatea de Asistente si Moase au marturisit ca intentioneaza sa plece din tara.

REZULTATE ADMITERE MEDICINA BUCURESTI 2013. Listele de repartizare se gasesc pe portalul de admitere http://admitere.umf.ro si la avizierele facultatilor.

Cei mai multi candidati sunt la Facultatea de Medicina Dentara si la cea de Medicina Generala. Explicatia ar fi, in opinia rectorului, ca universitatea este cea mai prestigioasa din Romania, recunoscuta si in lume si are si un absolvent care este laureat al Premiului Nobel, scrie Agerpres.

Candidatii care s-au inscris la 2 facultati si au fost admisi pe locuri bugetate la ambele facultati, trebuie sa opteze pentru o singura facultate in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor, in caz contrar, decizia revine Universitatii.