REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2013, IASI. UMF IASI

Dumitru Paduraru, profesorul acuzat acuzat de viol de la UMF Iasi, plasat in arest la domiciliu

REZULTATE ADMITERE UMF IASI. Candidatii care au sustinut examenul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa din Iasi au aflat, joi, rezultatele la probele sustinute. Listele cu studentii admisi au fost deja afisate, un numar de 2.500 de candidati candidand in 2013 pentru un loc la UMF Iasi inregistrandu-se cea mai mare concurenta din ultimii 10 ani.

REZULTATE ADMITERE UMF IASI. Contestatiile se depun in maxin 48 de ore,incepand cu ora si data afisarii rezultatelor, iar rezultatul acestora se comunica in cel mult 24 de ore dupa incheierea termenului de depunere a contestatiilor. Examenul de admitere la UMF Gr. T. Popa Iasi se desfasoara in doua etape, sesiunea iulie si sesiunea septembrie.

REZULTATE ADMITERE UMF IASI. La UMF Iasi a fost cea mai mare concurenta din ultimii 10 ani. Dintre cei 2.500 de absolventi care au sustinut examenul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa, un numar de 32 de candidati au fost admisi fara examen, in baza rezultatelor la olimpiade.

Rectorului UMF Iasi, Vasile Astarastoae, a declarat pentru Ziarul de Iasi ca aceste rezultate exprima o disponibilitate a candidatilor de a desfasura o activitate extracurriculara, de a participa la competitii si a subliniat ca dezvoltarea culturii generale este foarte importanta, pentru ca medicina este o profesie umanista. 

„Aceste rezultate exprima o disponibilitate a candidatilor de a desfasura activitate extracurriculara, de a participa la competitii – chiar si medicina e o competitie. Dezvoltarea culturii generale este foarte importanta, pentru ca medicina este o profesie umanista. Trebuie sa-ti cunosti pacientul, asa incât si olimpiada de religie este utila, pentru ca majoritatea pacientilor au o aderenta catre spiritualitate. Am primit anul trecut si studenti olimpici la Sport. Vreau sa va spun ca acel baiat a terminat anul I ca sef al seriei din care face parte. A fost la volei, a invatat sa faca un efort in plus, sa lucreze in echipa“, a precizat pentru Ziarul de Iasi rectorul Vasile Astarastoae.

 

REZULTATE ADMITERE UMF IASI 2013:

SPECIALIZAREA MEDICINA (admisi la fara taxa) SPECIALIZAREA ASISTENTA MEDICALA GENERALA (admisi la fara taxa) SPECIALIZAREA MEDICINA DENTARA (admisi la fara taxa) SPECIALIZAREA TEHNICA DENTARA (admisi la fara taxa)
FACULTATEA DE FARMACIE (admisi la fara taxa)
SPECIALIZAREA BIOINGINERIE (admisi la buget)
SPECIALIZAREA BALNEO-FIZIOKINETOTERAPIE SI RECUPERARE (admisi la buget)