REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016: NICUSOR DAN SOLICITA SACII CU BULETINELE DE VOT

Seful Uniunii Salvati Bucurestiul (USB), NICUSOR DAN, a anuntat, miercuri, ca va cere Autoritatii Electorale Permanente (AEP) sacii cu buletinele de vot. El vrea sa compare ceea ce scrie in procesele verbale cu numarul de buletine de vot.

“Vom face o cerere de informatii publice catre Autoritatea Electorala Permanenta, astfel incat sa vedem toti sacii cu toate semnaturile si asta sa fie o practica curenta. Sa se compare ce scrie in procesul verbal cu numarul de buletine de vot”, a declarat Nicusor Dan intr-o conferinta de presa.

CITESTE SI: DRAGNEA: NICUSOR DAN A INCALCAT LEGEA. SUNT CURIOS SA VEDEM DACA CINEVA II DA PESTE BOT!

In cazul in care AEP va respinge cererea, liderul USB a spus ca va apela la legea 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public. Acesta a amintit ca va ataca in instanta, la Judecatoria Sector 1, decizia Biroului Electoral care a respins cererea de renumarare a voturilor in 18 sectii.

“In sectiile de votare, PSD a avut trei reprezentanti: unul al PSD, unul al UNPR si altul al aliantei PSD-UNPR. Cand oamenii numara impreuna apar distorsiuni. Reprezentantii PSD au spus ca nu se opun renumerarii, dar pe ultima pagina a procesului verbal o sa vedeti ca reprezentantii PSD au semnat ca se opun”, a spus liderul USB.

Sursa foto: adevarul