Partidul Socialistilor din Republica Moldova a obtinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de duminica

Partidul Socialistilor din Republica Moldova (PSRM) a obtinut cele mai multe dintre voturi la alegerile parlamentare de duminica din Republica Moldova, la numararea a jumatate din sectiile de vot, a anuntat Comisia Electorala Centrala, citata de site-ul Unimedia.info.

UPDATE ora 01.10: Dupa procesarea a 60% din procesele verbale, rezultatele partiale arata in felul urmator: PSRM -21.94 %, PCRM – 18.67 %, PLDM -18.58 %, PD – 16.21 %, PL – 8.39% si PCR – 5.35%. Procese verbale procesate: 1.266 din 2.073, potrivit unimedia.info. 

UPDATE ora 00.10: Dupa procesarea a 50% din procese prelucrate, rezultatele sunt urmatoare: PSRM – 22,23%, PCRM – 19,14%, PLDM – 18,17%, PD – 16,55%, PL – 7,62%, PCR – 5,59%. Pana la aceasta ora au fost procesate 533.851 voturi (cca 50% secii de vot), care reprezinta 34.09% voturi.

PSRM este pe primul loc in urma alegerilor din Republica Moldova – rezultate partiale

Partidul Comunistilor (PCRM) a obtinut 19.75%, fiind urmat de Partidul Liberal-Democrat (PLDM), cu 16.69% din voturi, Partidul Democrat – 16.4%, Partidul Comunist Reformator – 5.93% si Partidul Liberal cu 6.59% din voturi.

Majoritatea sectiilor de votare s-au inchis la ora 21.00, programul votului fiind prelungit la Chisinau, Balti, Anenii Noi si Nisporeni.

In total, peste 55,86% dintre alegatorii moldoveni au votat pana la ora 21.00, adica 1 565 591 din alegatorii inscrisi in listele de baza.

Peste trei milioane de cetateni moldoveni au fost chemati duminica la urne pentru a-i alege pe cei 101 deputati, intr-un scrutin crucial care va decide daca tara continua pe calea europeana sau se apropie de Rusia.

Sute de persoane au cerut prelungirea votului la ambasada Republicii Moldova din Moscova – presa

Sute de moldoveni scandau duminica seara “lasati-ne sa votam!”, cerand prelungirea programului de votare dupa ora locala 21.00, relateaza agentia rusa Tass, in pagina electronica.

“A fost luata decizia de a nu prelungi programul sectiei de votare de la ambasada, deoarece toate cele 3.000 de buletine de vot au fost utilizate”, a declarat presedintele biroului electoral din Moscova, Anatol Patrascu.

Potrivit Tass, in fata ambasadei se afla in continuare sute de persoane care doresc sa voteze. Cetatenii moldoveni scandeaza “Lasati-ne sa votam!” si “Suntem pentru Rusia!”. Fortele de ordine ruse ar fi incearcat sa disperseze multimea.

Totodata, potrivit RIA Novosti, programul de votare in orasul Ramenskoe, din suburbia Moscovei, a fost prelungit.

“Am luat decizia de a prelungi programul de votare in Ramenskoe, sectia de la ambasada a fost inchisa”, a declarat presedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan.

Pe teritoriul Rusiei au fost deschise in total cinci sectii de votare, dintre care doua la Moscova si celelalte trei la Sankt-Petersburg, Soci si Novosibirsk. Mii de moldoveni au stat la coada duminica pentru a putea vota in cadrul scrutinului parlamentar la sectia de votare deschisa la ambasada Republicii Moldova din Moscova.