ALEGERI PARLAMENTARE MOLDOVA: Cozi la Ambasada Rep. Moldova din Moscova

Numerosi cetateni moldoveni stau la coada duminica pentru a putea vota in cadrul scrutinului parlamentar la sectia de votare deschisa la ambasada Republicii Moldova din Moscova, iar la sectiile de votare din Roma si Timisoara, desi s-au format cozi, procesul avanseaza rapid, informeaza Mediafax, care citeaza presa de peste Prut.

Un rand imens s-a format la sectia de votare de la Ambasada Republicii Moldova in Rusia, relateaza PRO TV Chisinau, adaugand ca intr-o inregistrare video postata pe o retea de socializare se poate vedea ca zeci de oameni asteapta sa-si exercite dreptul la vot.

“Rusine. Cu fiecare minut randul devine tot mai mare”, a scris Aleoshka Ciukin pe Facebook, informeaza Jurnal de Chisinau, care precizeaza ca in Rusia au fost deschise in total cinci sectii de votare, dintre care doua la Moscova si celelalte trei la Sankt-Petersburg, Soci si Novosibirsk. 

Potrivit postului mir24tv.ru, citat de site-ul inProfunzime.md, la Moscova, sute de moldoveni au stat la coada de la ora 5. Unii oameni au venit cu copii mici in fata ambasadei R. Moldova, formand o coada de zeci de metri. La un moment dat, acestia au incercat sa intre cu forta in cladire, transmite mir24tv.ru. Pentru a evita altercatiile, la fata locului au venit echipe ale fortelor speciale ruse. “Unii alegatori au venit cu masinile, altii au fost adusi de autobuze”. Potrivit vesti.ru, in fata sectiei de votare s-au adunat aproximativ 15.000 de alegatori.

Vezi aici cum se desfasoara alegerile din Rep. Moldova – Live Text

PRO TV Chisinau informeaza de asemenea ca si la sectia de votare deschisa la Roma s-a format o coada, insa aceasta nu este nici pe departe atat de mare ca la Moscova.

Un moldovean, care a votat la sectia de la Ambasada Republicii Moldova in Italia, a postat o fotografie pe Facebook, unde arata ca deja s-a format rand, insa oamenii trec destul de repede. “Am votat alaturi de basarabenii din Diaspora, la sectia de vot de la Ambasada Republicii Moldova de la Roma, Italia. Cand am intrat, in fata mea erau vreo 10 persoane. Peste 15 minute, la iesire, coada era deja de peste 50 de persoane. Diaspora se mobilizeaza!”, scrie Dorin Dusciac pe Facebook.

De asemenea, zeci de moldoveni asteapta in fata sectiei amenajate la Timisoara ca sa isi exercite dreptul la vot, potrivit unei inregistrari video postate pe Facebook de Ghenadie Rudei. Cativa dintre acestia flutura drapelele, iar unii chiar au inceput sa cante piese patriotice.

Citeste si: ALEGERI MOLDOVA. VLADIMIR VORONIN A VENIT LA SECTIA DE VOTARE FARA BULETIN

La sectia de votare din Paris, pana la ora 14.00 (ora Romaniei), au votat circa 700 de moldoveni, procesul decurgand in regim normal. La Atena, au votat peste 400 de alegatori. in prima jumatate a zilei au fost si momente in care s-au format cozi, dar acum nu mai este aglomeratie, transmite agentia de presa IPN.

In Ucraina, la sectia de votare de la Kiev, au votat peste 70 de cetateni moldoveni, iar procesul de votare se desfasoara in regim normal. La sectia de votare de la Ankara, au votat aproximativ 90 de moldoveni si nu au fost semnalate incidente.

Foto: Twitter/Diana Adela Martin