REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE: Cine a castigat TURUL I in PUSCARII

Premierul Victor Ponta castigat in fata lui Klaus Iohanis in 92 din cele 100 de sectii de votare in care au votat detinutii din penitenciarele din Romania. In acest an si-au exprimat dorinta de vota la primul tur al prezidentialelor 21.000 de detinuti din cei aproape 32.000 care sunt cazati in inchisori, informeaza site-ul stiripesurse.ro citand surse BEC.

Anul acesta, au fost organizate 100 de sectii de votare pe langa penitenciarele din Romania. In cele 45 de penitenciare si spitale penitenciar din Romania Victor Ponta a iesit pe primul loc in preferintele puscariasilor cu drept de vot. Numarul exact al detinutilor care l-au votat pe Ponta nu poate fi determinat pentru ca voturile acestor au fost colectate cu urna mobila si depuse, apoi, la o sectie din apropierea penitenciarului.

CITESTE SI: CCR a VALIDAT alegerile din TURUL I si CANDIDATII din TURUL II 

Conform statisticii, Victor Ponta a castigat 92 din cele 100 de sectii de votare in care au fost colectate voturile detinutilor. Klaus Iohannis a reusit sa il invinga in opt astfel de sectii de votare.

La Jilava, Victor Ponta a luat de trei ori mai multe voturi decat Iohannis, acolo unde au votat 1299 de condamnati. In toata localitatea, Klaus Iohannis a primit 627 de voturi iar Victor Ponta iar Victor Ponta a primit 1874 de voturi, restul voturilor fiind impartite intre ceilalti 12 competitori.

CITESTE SI: REZULTATE ALEGERI. Cum au votat ROMANII din Diaspora. Rezultate complete pe TARI 

Un alt exemplu, e cel de la Aiud, unde au votat si 675 de persoane private de libertate. Rezultatele au fost in favoarea candidatului PSD, Victor Ponta, 56,17 la suta, in timp de Klaus Iohannis, reprezentantul ACL, a obtinut 25,22 la suta.

Sursa foto: realitatea.net