REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE. LIVE TEXT declaratii Iohannis, Dragnea, Ponta, Macovei, Udrea de la sediile de campanie

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE. LIVE TEXT de la sediile de campanie ale candidatilor la Presedintie

REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Mondo News transmite in format LIVE TEXT datele EXIT-POLL dupa primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale de duminica, 2 noiembrie. De asemenea, vom prezenta “minut cu minut” declaratiile principalilor candidati la Presedintie in direct de la sediile de campanie.

UPDATE luni, ora 12.27: Liviu Dragnea: Rezultatele finale ale numaratorii paralele: V. Ponta 40,51% si Klaus Iohannis 29,52%. Datele au fost transmise prin sms. Pentru prima data am castigat la o diferenta considerabila. Urmeaza sa primim rezultatele din diaspora. Prima noastra optiune a fost sa aflam din Rep. Moldova. Nu PSD a organizat alegerile, de marti ne vom intalni si vom analiza situatia.

UPDATE ora 23.00: Numaratoarea paralela a PDL: Dupa 5,34% sectii numarate: Victor Ponta 38,42% si Klaus Iohannis 33,37%! Urmeaza Tariceanu cu 5,33%, Udrea cu 4,85% si si Monic Macovei cu 3,36%.

UPDATE ora 21.45: Victor Ponta: Ma simt extrem de mandru pentru faptul ca multi romani au avut incredere in proiectul meu de presedinte, un proiect de schimbare, de dezvoltare a Romaniei si de afirmare a mandriei noastre si identitatii nationale. Le multumesc celor care au crezut ca este important sa voteze si ii rog pe cei m-au votat sa fie inca o data cu mine pe 16 noiembrie. Vreau sa spun ca in urmatoarele doua saptamani ma voi adresa atat celor m-au votat, cat si celor care au votat un alt candidat sau nu au votat deloc. Am o responsabilitate fata de toti si proiectul meu ii include pe absolut toti romanii. Vreau si pot sa fiu presedintele tuturor romanilor, romanii pot fi un popor unit, pot face mult mai multe decat divizati, asa cum a fost pana acum. Dupa toti acesti ani de ura avem nevoie sa pornim pe un alt drum. Cele doua saptamani de campanie le voi folosi pentru a prezenta in continuare proiectul meu de presedinte pe domenii de politica externa si securitate nationala, sistem constitutional si independenta justitiei, dezvoltarea economica a Romaniei. Marti ma voi intalni cu reprezentantii coalitiei de guvernare si vom anunta persoana care poate conduce un guvern al Romaniei pana la alegerile din 2016. Am privit cu o oarecare scarba prezenta domnului Blaga in sediul USL, dupa 16 noiembrie cred ca putem duce mai departe acea schimbare inceputa in 2012. Am discutat deja cu stafful celor patru televiziuni pentru a discuta despre ceea ce intra in fisa postului de presedinte. Zece ani de minciuna si dezbinare se incheie intr-un mod penibil. In vest inca se voteaza. Vedeti, la Paris daca nu se fraudeaza, se face coada.

UPDATE ora 21.15: Monica Macovei: Suntem multi, mult mai multi decat s-a vazut astazi. O sa aratam ca suntem o forta de schimbare. Vrem sa ne luam tara inapoi. Trebuie sa indraznim sa credem in vis. Eu am crezut. Impreuna putem transforma Romania. Va multumesc, ati fost extraordinari si impreuna schimbam Romania.

UPDATE ora 21.14: Klaus Iohannis: Avem astazi un rezultat foarte bun care inseamna ca se produce schimbarea. Le multumesc tuturor reomanilor care si-au folosit votul. Vreau sa multumesc in mod special celor care au votat Romania lucrului bine facut, care m-au votat pe mine. Acum este clar ca au ramas in competitie doi candidati: eu si Victor Ponta. Este evident acum pentru oricine ca romanii au de ales intre doua variante: pe de o parte Romania lucrului bine facut, o Romanie normala, pe de alta parte, Romania lucrului prost facut, o Romanie a scandalului si minciunii. De acum competitia este doar intre noi doi: intre mine si Victor Ponta. Eu sunt singurul candidat ramas in competitie care este dispus sa garanteze independenta justitiei si statul de drept. Ii chem alaturi de mine pe toti romanii care vor ca legea sa fie lege, care nu vor sa dea toata puterea in mana unui singur partid. In ciuda tuturor pomenilor electorale si ordonantelor facute pentru a crea un avantaj pentru candidatul Guvernului, rezultatul arata foarte clar: romanii au votat corect. Este regretabil sa observam ca din cauza proastei organizari a alegerilor, in tara si strainatate au ramas din pacate multi romani care nu au putut sa-si exercite dreptul la vot. Au ramas foarte multi oameni din diaspora in fata sectiilor de votare. Au ramas in tara foarte multi studenti care din cauza proastei organizari nu au putut sa voteze. Ii incurajez pe toti sa mearga in turul doi sa voteze. Cer BEC sa prelungeasca timpul alocat votarii pentru a da sansa si celor din tara si din diaspora sa-si exercite dreptul la vot. Mai este o batalie de dat, pe 16 noiembrie si vom castiga.

UPDATE ora. 21.06: Udrea: A fost posibil ca un candidat cu un partid mic in spate sa ocupe locul trei. Am avut cea mai grea campanie electorala din ultimii 25 de ani. Au fost structuri politice mari, au fost strategii bine orchestrate prin care s-a incercat scoaterea mea din competite. Le promit celor care au votat cu Elena Udrea ca voi continua lupta.

UPDATE ora 21.05; PSD Liviu Dragnea: Multumesc tuturor romanilor care s-au prezentat la vot in tara si pretutindeni. Avem cateva rezultate, date statistice. Avem si cateva certitudini: VIctor Ponta este peste tinta pe care si-a propus-o, cea de la europarlamentare. A doua certtitudine e ca intre cei doi candidati va fi o diferenta cea mai mare din ultimii 20 de ani. A treia certitudine este ca domnul Iohannis va avea de recuperat mai mult decat avea Traian Basescu. Doamna Udrea si doamna Macovei au dezamagit, sunt scoruri jenante pentru puterea financiara din campanie. Am un mesaj catre cei de la ACL. Am inteles ca ne-au furat sigla, au inlocuit PSD cu PDL. 

UPDATE ora 20.15: ACL. Catalin Predoiu a cerut demisia lui Titus Corlatean pentru modul defectuos in care au fost organizate alegerile in diaspora: „A fost incalcat dreptul cetatenilor de a-si exercita votul. Turul 2 nu se mai poate desfasura cu Titus Corlatean ministru de Externe“.

UPDATE ora 20.03: PMP. Reprezentantii partidului fac calcule peste calcule in ceea ce proveste rezultatele – locul trei si un rezultat de 7-8%. Se tine cont de faptul ca, la fel ca in cazul lui Basescu, votantii Elenei Udrea merg la vot dupa ora 17.00. Sustinatorii lui Udrea considera ca vor pierde cateva zeci de mii de voturi din diaspora si sunt de parere ca Elena Udrea este principala victima a proastei organizari a scrutinului in strainatate.

UPDATE ora 19.25: Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a ajuns la sediul ACL in jurul orei 19.30. Si ceilalti lideri ai ACL vor ajunge aici, iar dupa ora 21.00 se vor face declaratii de presa. Cel mai probabil, de aici se va pleca la sediul din Modrogan.

UPDATE ora 19.23: Monica Macovei este asteptata la sediul sau de campanie in jurul orei 20.00. Seful de campanie al Monicai Macovei solicita prelungirea programului sectiilor de votare din strainatate daca la ora 21.00 inca mai este lume la coada, iar Biroul Electoral pentru Strainatate mentioneaza ca nu are in competenta aceasta prelungire.

Daniel Serban, sef de campanie al Monicai Macovei: „Cerem demisia Guvernului Ponta pentru proasta organizare a alegerilor!“.

Citeste si: EXIT-POLL. PARTIDELE AU ANUNTAT PROCENTELE DE LA ORA 19.00

UPDATE 19.20: Sediul PMP: 19.10 Sediul PMP. Eugen Tomac a criticat ministrul de Externe pentru proasta organizare a scrutinului la sectiile din afara tarii. Tomac sustine ca in Republica Moldova zeci de mii de cetateni romani nu si-au putut exprima dreptul de vot. in capitala Moldovei sunt peste 100.000 de cetateni romani, care au la dispozitie doar patru sectii de vot. PMP solicita ca in Republica Moldova sa se prelungeasca programul de vot. Se cere, de asemenea, demisia lui Titus Corlatean.

Elena Udrea a sosit la sediul de campanie din strada Nicolae Iorga. Nu a facut declaratii, dar le-a promis jurnalistilor ca revine dupa ce sta de vorba cu staff-ul. Senatorul Ciprian Mihai Rogojan, alias Cici de la Sistem, se ocupa de aprovizionarea cu suc si cu fursecuri la sediul central al PMP.

UPDATE ora 19.10: Sediul de campanie al lui Tariceanu: Calin Popescu Tariceanu a ajuns la ora 19.00 la sediul de campanie fara a face declaratii.

UPDATE ora 19.05: Sediul PSD: Gabriela Firea ii acuza pe presedintii sectiilor de votare din Berlin, Paris si Chisinau ca boicoteaza procesul electoral si le-a cerut ambasadorilor sa uite ca au fost numiti in functie de Traian Basescu, scriu cei de la Adevarul. Totodata, Gabriela Firea sustine ca studentii din regie sunt impiedicati sa voteze cu Ponta.

Foto: Adevarul