REZULTATE BAC 2016: AU FOST AFISATE NOTELE! Reactia ministrului Educatiei. UPDATE

REZULTATE BAC 2016. REZULTATELE EXAMENULUI de BACALAUREAT din 2016 au fost publicate, marti, pe site-ul Ministerului Educatiei. Rata de promovare in acest an este de 66,7%. Procentul este similar cu cel de anul trecut, cand inainte de contestatie rata de promovare era de 66%. Rezultatele pot fi verificate AICI.

REZULTATE BAC 2016. Potrivit calendarului examenului de BACALAUREAT din 2016, marti intre orele 16:00 si 20:00 se vor depune contestatiile. In perioada 13-15 iulie se vor rezolva contestatiile, iar pe 16 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

REZULTATE BAC 2016. Absolventii care nu trec de examenul de BACALAUREAT  in vara vor avea inca o sansa in sesiunea din august-septembrie 2016.

REZULTATE BAC 2016. Dupa anuntarea rezultatelor, ministrul Educatiei, MIRCEA DUMITRU, a anuntat ca spera ca masurile pe care le vor implementa sa duca la cresterea procentului in viitor. “Speram ca prin masurile pe care le vom lua in urmatoarele luni sa se imbunatateasca situatia invataturii in liceu si sa ajungem la procente mai bune”, a spus ministrul la postul de televiziune Digi 24.

REZULTATE BAC 2016. Intrebat care sunt cauzele acestor rezultate, acesta a spus ca este vorba despre “cauze care tin de felul in care functioneaza scoala generala, liceul in Romania, dar sunt si cauze care tin de modul in care sunt abordate disciplinele la care elevii dau examen. Toate aceste chestiuni trebuie evaluate atent de minister, inspectorate si trebuie sa luam masuri ca sa se imbunatateasca acest lucru”.

Sursa foto: realitatea