Rezultate BAC 2018. Care este rata de promovare a Bacalaureatului! Câți elevi au luat media maximă

Rezultate BAC 2018. Rata de promovare a bacalaureatului 2018 este de 67,7%, a anunțat, miercuri, Ministerul Educației. Acestea sunt rezultatele înainte de soluționarea contestațiilor.

Astăzi, absolvenții de liceu au aflat notele de la examenele sesiunii de vară a bacalaureatului. Spre comparație, anul trecut promovabilitatea la BAC a fost de 72,9% (cu 1,5 puncte procentuale mai mare decât înainte de contestații, când rata de promovare era de 71,4%).

Listele cu notele de la bacalaureat au dezvăluit că 104 elevi au medii de 10. Este vorba despre absolvenți care au luat nota 10 la toate examenele de BAC. Acestea sunt primele rezultate de la BAC, înainte de soluționarea contestațiilor. Spre comparație, anul trecut au fost 126 de elevi care au luat media 10 la Bacalaureat.

Citește și: REZULTATE BAC 2018. S-AU AFIȘAT REZULTATELE LA BACALAUREAT PE EDU.RO. PÂNĂ CÂND POT FI DEPUSE CONTESTAȚIILE

Ministerul Educației a publicat pe bacalaureat.edu.ro și la avizierele liceelor listele cu notele la Bacalaureat. Potrivit calendarului de BAC 2018, tot în cursul zilei de astăzi, 4 iulie, candidații de la bacalaureat nemulțumiți de note pot să depună contestații, între orele 12:00-16:00. Rezultatele finale de la BAC vor fi afișate pe 9 iulie.

Anul trecut, au fost 126 de elevi care au luat media 10 la Bacalaureat (97 de medii de 10 la BAC înainte de contestații). În 2016, au fost 78 de medii de 10.

Nota minimă de promovare este de 5 pentru fiecare disciplină, dar media finală necesară pentru promovarea Bacalaureatului este 6. Procentul de promovare s-a calculat anii trecuți din totalul elevilor prezenți la examen, incluzând aici și candidații eliminați pentru că au încercat să copieze.

Sursa foto: gandul