REZULTATE BACALAUREAT 2013: Note EDU.RO pe judete. UPDATE

rezultate-bacalaureat-2013-live-

REZULTATE BACALAUREAT 2013: 55,4% promovabilitate finala la BAC 2013. UPDATE Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat luni dupa-amiaza ca promovabilitatea finala la examenul de BACALAUREAT 2013 este de 55,4%, un scor ceva mai bun decat in anii trecuti. Ministrul Educatiei a subliniat ca exista o suspiciune de frauda la BAC de 0,16% din totalul persoanelor implicate in examen si a adaugat ca exista diferente mari in rezultatele la BACALAUREAT intre mediul urban si mediul rural.

REZULTATE BAC 2013: VEZI AICI NOTELE LA EXAMENUL DE BACALAUREAT 2013

“Procentele finale sunt urmatoarele: promovabilitatea in cazul elevilor din promotia curenta este de 62%, iar promovabilitatea pentru elevii din promotiile anterioare este de 30,6%. La nivel national, promovabilitatea pe aceasta sesiune este de 55,4%. Sigur ca prima intrebare e legata de aceste date, sunt mai bune, mai putin bune. Eu cred ca ar trebui sa analizam cu mai multa atentie datele pe fiecare tip de program, specializare, filiera, rural, urban si numai dupa aceea sa concluzionam. Probabil ca avem aceasta crestere fata de anul trecut ca urmare a faptului ca subiectele au fost diferentiate  Pe de alta parte avem mai putini inscrisi anul acesta – 188.848 de inscrisi, fata de 200.187 de elevi inscris la BAC anul trecut”, a declarat ministrul Remus Pricopie.

NOTE BACALAUREAT 2013. REZULTATELE LA BAC 2013, PE EDU.RO. Siteul EDU.RO a publicat, luni, rezultatele la BACALAUREAT 2013. Notele la BAC pot fi consultate pe site, mai jos puteti vedea rezulatele pe fiecare judet in parte. Cu putin timp in urma, Ministerul Educatiei a anuntat ca promovabilitatea in cazul elevilor din promotia curenta este de 62%, iar promovabilitatea pentru elevii din promotiile anterioare este de 30,6%. La nivel national, promovabilitatea pe sesiunea iunie-iulie a examenului de BACALAUREAT este de 55,4%. 

NOTE BACALAUREAT 2013. REZULTATELE LA BAC 2013, PE EDU.RO. Recordul din acest an la examenul de BACALAUREAT este in Braila, unde rata de promovabilitate este de 74,2%. Cele mai slabe rezultate le-au inregistrat liceele tehnologice, unde au trecut de BAC 2013 doar 34,15% dintre absolventi.

NOTE BACALAUREAT 2013. REZULTATELE LA BAC 2013, PE EDU.RO. Absolventii de liceu nemultumiti de rezultatele la BACALAUREAT 2013 pot depune contestatii astazi, intre orele 12:00 si 16:00, potrivit calendarului bacalaureatului. Rezultatele finale al bacalaureatului vor fi afisate pe data de 12 iulie.

REZULTATE BACALAUREAT 2013 – LIVE TEXT Declaratii Remus Pricopie

– Procentele finale sunt urmatoarele: promovabilitatea in cazul elevilor din promotia curenta este de 62%, iar promovabilitatea pentru elevii din promotiile anterioare este de 30,6%.

La nivel national, promovabilitate pe aceasta sesiune este de 55,4%. Sigur ca prima intrebare e legata de aceste date, sunt mai bune, mai putin bune. Eu cred ca ar trebui sa analizam cu mai multa atentie datele pe fiecare tip de program, specializare, filiera, rural, urban si numai dupa aceea sa concluzionam.

– Probabil ca avem aceasta crestere fata de anul trecut ca urmare a faptului ca subiectele au fost diferentiate  Pe de alta parte avem mai putini inscrisi anul acesta – 188.848 de inscrisi, fata de 200.187 de elevi inscris la BAC anul trecut.

– Daca ne uitam la numarul de inscrisi pe promotii, anul acesta s-au inscris la Bacalaureat 148.330 de absolventi de liceu din promotia 2012-2013 si 155.266 de absolventi inscrisi anul trecut din promotia anului trecut. Avem mai putini inscrisi din promotia curenta, iar din promotiile anterioare 40.000 fata de 45.000 anul trecut. Cred ca e momentul in care putem discuta despre principalele etape ale bacalaureatului.

– In cele patru zile au fost eliminati 318 elevi, datele sunt comparabile cu ce s-a intamplat in anii anteriori. Min Educatiei a actionat atat cat a putut de repede, in maxim 20 de minute din momentul in care s-a informat ca la Liceul Bolintineanu din Bucuresti exista o problema, toata comisia a fost eliberata din functie, la Sibiu am procedat la fel. Vorbim despre cazuri de coruptie in scoala. Trebuie insa sa incercam sa vedem si dimensiunea. Poate exista si coruptie pe care deocamdata nu am identificat-o. Avem 0,16% din total persoane implicate in BAC cu suspiciune de frauda. Am destituit un numar mic de persoane implicate in examenul de bacalaureat, in conditiile in care in sesiune au fost implicate epste 20.000 de cadre didactice. 

– Avem diferente mari intre rural si urban. Promovabilitatea in cazul liceelor din rural este mult mai mare fata de mediul urban. De asemenea, sunt rate mici la liceele tehnologice. Trebuie sa ne uitam la metodologie si sa vedem cum putem intari masurile de securitate si frauda sa fie eliminata. Nu vom putea face singuri fara un dialog cu sindicatele parintii elevii si societatea in ansamblu. Daca as fi fost simplu observator, concluzia ar fi fost ca vorbim despre o frauda generalizata. Ori lucrurile nu stau asa din fericire insa trebuie sa ne uitam cu mai multa atentie la valorile pe care le promovam.
Prioritatea a fost sa finalizam acest examen. 188.000 de persoane implicate in examen au dreptul sa afle astazi care sunt rezultatele. Nu s-a cerut nicio recorectare a lucrarilor.

Foto: Realitatea TV