REZULTATE BACALAUREAT 2014: Note CATASTROFALE la SIMULARE. REACTII

REZULTATE BACALAUREAT 2014: Au aparut rezultatele la SIMULAREA examenului de BACALAUREAT 2014. Datele centralizate de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) sunt catastrofale. Potrivit informatiilor publicate de site-ul MEN, 52% dintre elevii de clasa a 12-a au luat note peste 5, insa sub 6 la proba de limba romana, insa sa nu uitam ca nota de trecere este 6. Cam acelasi rezultate sunt si la celelalte materii la care elevii au sustinut simularea pentru BACALAUREAT.

REZULTATE BACALAUREAT 2014: Mondo News va prezinta mai jos rezultatele anuntate de Ministerul Educatiei, precum si reactii din partea Federatiei Nationale a Asociatiei de Parinti (FNAP) si din partea Federatiei Spiru Haret, aparute dupa publicarea rezultatelor la simularea examenului de BACALAUREAT 2014.

REZULTATE BACALAUREAT 2014: Astfel, elevii clasei a XII-a care au sustinut simularea la BACALAUREAT au obtinut note peste 5, astfel: 52,8% la Limba romana, 67,78% la Limba materna, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie) si 53,92% la proba la alegere a profilului. 

REZULTATELE LA SIMULAREA EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2014 PE JUDETE PE PUTETI CONSULTA AICI

REZULTATE BACALAUREAT 2014: De asemenea, situatia pentru clasa a XI-a se prezinta astfel: la proba de Limba romana – 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba materna – 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie) – 36,32%. DATELE COMPLETE LE PUTETI CONSULTA MAI JOS.

REZULTATE BACALAUREAT 2014: Mihaela Guna, presedinte FNAP: “Am convingerea ca rezultatele la examenul de BACALAUREAT vor fi mai bune decat cele de la examenul de simulare, care nu are nicio miza. Am increderea ca vor trata cu mai multa seriozitate si vor obtine un rezultat mai bun. Sper ca rezultatele la examenul de bacalaureat vor fi mai bune. Incepe recapitularea, se va revedea toata materia din programa pentru BACALAUREAT. Am convingerea ca exista sustinerea cadrelor didactice. Trebuie sa ne mobilizam, sa facem acele recapitulari si sa punem burta pe carte”.

REZULTATE BACALAUREAT 2014: Marius Nistor, presedinte Spiru Haret: “Am atras atentia ca simularile nu au decat rolul de a obisnui copiii cu conditiile unui examen. Atata timp cat rezulattele nu sunt cuantificate in note, o categorie mare de elevi le va trata ca pe niste simulari care nu sunt importante pentru ei. Elevii care invata acorda atentia corespunzatoare si rezultatele bune le vom reintalni si la examenele reale. Cadrele didactice merg pe varianta ca simularile trebuie sa dea niste rezultate concrete, care sa conteze pentru elevi. Elevii trebuie sa inteleaga ca daca vor sa promoveze un examen, trebuie sa invete. N-as arata cu degetul neaparat inspre elevi, ci spre parinti. “.

REZULTATE BACALAUREAT 2014: Rezultatele simularii nationale pentru examenul de Bacalaureat la clasele a XI-a si a XII-a

Ministerul Educatiei Natonale a centralizat datele privind rezulatele probelor sustinute in cadrul simularii nationale pentru examenul de Bacalaureat, atat pentru elevii clasei a XI-a, cat si pentru elevii clasei a XII-a. Analizele efectuate pana la aceasta data arata ca elevii clasei a XII-a au obtinut note peste 5, astfel: 52,8% la Limba romana, 67,78% la Limba materna, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie) si 53,92% la proba la alegere a profilului.

Situatia pentru clasa a XI-a se prezinta astfel: la proba de Limba romana – 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba materna – 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie) – 36,32%.

REZULTATE BACALAUREAT 2014: Scopul organizarii de catre MEN a simularii probelor scrise de Bacalaureat, atat pentru clasa a XI-a, cat si pentru clasa a XII-a, este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile acestui tip de examen, iar pe de alta parte, de a ajuta elevii sa constientizeze nivelul de pregatire, inainte de Bacalaureat, si de a lua masuri in consecinta pentru imbunatatirea rezultatului final. Noutatile pe care MEN le-a adus in acest an au fost (1) includerea elevilor de clasa a XI-a in cadrul simularii si (2) faptul ca subiectele pentru probe au fost unice, la nivel national. Subiectele au fost diferentiate, in functie de filiera, profil si specializare, si au fost realizate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare, in conformitate cu modelele de examen publicate inca din luna noiembrie 2013 pe site-ul www.edu.ro.

Elevii clasei a XI-a nu au sustinut proba la alegere, avand in vedere ca aria de acoperire disciplinara in clasa a XI-a nu este similara celei de clasa a XII-a. De asemenea, elevii clasei a XI-a au sustinut proba la Istorie (proba obligatorie a profilului) in baza programei parcurse pentru clasa a XI-a, si nu a XII-a, asa cum se procedeaza in cadrul examenului national de Bacalaureat.

REZULTATE BACALAUREAT 2014: Rezultatele obtinute la simularile nationale din anul scolar 2013-2014 nu vor fi trecute in catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare.