REZULTATE DEFINITIVAT 2013: MEN a afisat rezultatele partiale

rezultate-definitivat-2013

REZULTATE DEFINITIVAT 2013: Rezultatele partiale la examenul de DEFINITIVAT au fost publicate, marti, de Ministerul Educatiei Nationale (MEN). Potrivit datelor centralizate de minister, 47,83% dintre candidati au promovat examenul national de definitivare in invatamant, sesiunea 2013, rezultatele fiind inainte de contestatii.

Un numar de 32 de candidati au reusit sa obtina note de 10, insa cele mai multe note, in numar de 1.826, au fost intre 8 si 8,49, precizeaza Ministerul Educatiei. Nota minima de promovare a examenului de DEFINITIVAT este 8.

REZULTATE DEFINITIVAT 2013: Astfel, din totalul de 7.400 candidati prezenti la proba scrisa, 6.651 de candidati au finalizat aceasta proba si 3.181 (47,83%) au promovat. Cel mai ridicat procent de promovare s-a inregistrat in judetul Gorj – 76,47% -, iar cel mai scazut procent, in judetul Caras-Severin – 29,33%.

REZULTATELE LA DEFINITIVAT 2013 SUNT AFISATE AICI

REZULTATE DEFINITIVAT 2013: Dintre candidatii care au reusit sa promoveze examenul, 32 au obtinut note de 10, iar alti 174, note intre 9,50 si 9,99. Cele mai multe note obtinute, insa, 1.826, au fost intre 8 si 8,49. Cadrele didactice care au promovat examenul national de definitivare au dobandit dreptul de practica in invatamantul preuniversitar.

Candidatii prezenti la examenul de definitivare au avut de sustinut doua probe. Prima, care s-a desfasurat in perioada ianuarie – iunie, a constat in sustinerea a doua inspectii speciale la clasa si a avut caracter eliminatoriu. in urma acesteia, din cei 8.567 de candidati inscrisi, au reusit sa se califice pentru a doua proba, scrisa, din data de 18 iulie, 7.889 de candidati.

Pentru sesiunea din acest an, MEN a decis ca nota minima de promovare a examenului national de definitivare in invatamant sa fie 8 si nu 7. O alta noutate adoptata de MEN a fost acordarea dreptului de a participa la acest examen si debutantilor cu un an vechime la catedra.

Intre 23 si 24 iulie candidatii vor putea depune contestatii la centrele de examen, solutionarea acestora urmand sa se realizeze in intervalul 25 – 26 iulie. Pe data de 27 iulie se vor afisa rezultatele finale.

REZULTATE DEFINITIVAT 2013:  Definitivarea in invatamant poate fi obtinuta la una dintre specializarile inscrise pe diploma/diplomele pe care candidatul le detine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic le poate preda conform Centralizatorului privind disciplinele de invatamant, domeniile si specializarile, precum si probele de concurs valabile pentru incadrarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar, denumit in continuare Centralizator.

REZULTATE DEFINITIVAT 2013: Fiecare lucrare scrisa este evaluata independent, in sali separate, de cele doua comisii si apreciata cu note de 10 la 1, conform baremului de evaluare si notare, fara a se face insemnari pe lucrare.

Fiecare comisie stabileste, prin raportare la baremul de evaluare si notare, nota lucrarii scrise. Pentru validarea evaluarilor, diferenta dintre notele celor doua comisii nu trebuie sa fie mai mare de un punct.

REZULTATE DEFINITIVAT 2013:  In cazul in care apar lucrari pentru care diferenta dintre notele acordate de cele doua comisii este mai mare de un punct, presedintele comisiei de evaluare dispune reverificarea lucrarilor respective, in prezenta sa, de catre cele doua comisii. in functie de rezultatele reverificarii, se decide, prin consens, nota lucrarii.

REZULTATE DEFINITIVAT 2013: Dupa finalizarea operatiilor de evaluare, notele acordate de comisii se trec intr-un borderou-centralizator de catre profesorii evaluatori, care semneaza in dreptul notei acordate. Presedintele comisiei de evaluare calculeaza si scrie, in borderoul-centralizator si pe fiecare lucrare, media aritmetica a celor doua note, cu doua zecimale, fara rotunjire, aceasta reprezentand nota obtinuta de candidat la proba scrisa.

Lucrarile candidatilor, impreuna cu borderourile de corectare, sunt preluate de presedintele comisiei de evaluare.

Nota obtinuta la proba scrisa este nota la examen. Nota minima de promovare a examenului este 8 (opt).

Contestatiile se depun la centrele de examen. Lucrarile scrise pentru care se depun contestatii in termenul prevazut in Calendar se resigileaza in vederea reevaluarii, secretizandu-se si nota acordata la prima evaluare.

CONTESTATII DEFINITIVAT 2013

REZULTATE DEFINITIVAT 2013: Comisia de rezolvare a contestatiilor, formata in intregime din alte persoane decat cele din comisia de evaluare a lucrarilor scrise, se constituie prin decizie a inspectorului scolar general, cu exceptia presedintelui.

REZULTATE DEFINITIVAT 2013:  Recorectarea lucrarilor se face conform procedurii de evaluare a lucrarilor scrise, prevazute in prezenta metodologie.

In cazul in care diferenta – in plus sau in minus – dintre nota acordata de comisia de rezolvare a contestatiilor si nota acordata de comisia de evaluare este de cel mult 0,5 puncte, ramane definitiva nota acordata de comisia de evaluare.

Daca diferenta dintre nota finala acordata de comisia de rezolvare a contestatiilor si nota finala stabilita in urma evaluarii initiale este mai mare de 0,5 puncte, ramane definitiva nota acordata de comisia de rezolvare a contestatiilor.

REZULTATE DEFINITIVAT 2013: In situatia lucrarilor notate cu o nota cel putin egala cu 9,50, nota definitiva este nota finala atribuita la recorectare. Hotararea comisiei de rezolvare a contestatiilor este definitiva.

REZULTATE DEFINITIVAT 2013: Validarea rezultatelor examenului se realizeaza de catre Ministerul Educatiei, prin ordin al ministrului educatiei, pe baza tabelelor transmise de comisiile de examen judetene/Comisia de examen a municipiului Bucuresti, intocmite dupa situatia extrasa din aplicatia electronica, semnate de inspectorul general si stampilate.

REZULTATE DEFINITIVAT 2013: Drepturile salariale se acorda cadrelor didactice care au promovat examenul, incepand cu data de 1 septembrie a anului scolar urmator celui in care s-a desfasurat examenul.