REZULTATE DEFINITIVAT 2013. REZULTATE DEFINITIVAT DUPA CONTESTATII

rezultate-definitivat-note-2013

REZULTATE DEFINITIVAT 2013. REZULTATE FINALE DEFINITIVAT 2013: Candidatii la examenul de DEFINITIVAT 2013 care au contestat notele primite au putut afla, astazi, rezultatele la examenul de DEFINITIVAT. Potrivit rezultatelor afisate de Ministerul Educatiei Nationale (MEN), procentul de promovare dupa solutionarea contestatiilor este de 51,26%.

REZULTATE DEFINITIVAT 2013: Drepturile salariale se acorda cadrelor didactice care au promovat examenul, incepand cu data de 1 septembrie a anului scolar urmator celui in care s-a desfasurat examenul. 

REZULTATE DEFINITIVAT 2013. REZULTATE FINALE DEFINITIVAT 2013: Potrivit datelor anuntate sambata de MEN, procentul final de promovare la examenul national de definitivare in invatamantul preuniversitar, sesiunea 2013, la nivel national, dupa solutionarea contestatiilor, este de 51,26%, respectiv 3.409 candidati, dintre cei 6.651 care au finalizat proba scrisa. Comparativ cu rezultatele partiale, din data de 23 iulie, se constata o crestere de 3,43%, anunta sambata Ministerul Educatiei Nationale.

REZULTATE DEFINITIVAT 2013. REZULTATE FINALE DEFINITIVAT 2013: De precizat ca procentul de promovabilitate inainte de contestatii, potrivit MEN, era de 47,83%. De precizat ca, in 2012, promovabilitatea la examenul de definitivat a fost de 62,23%.

REZULTATE DEFINITIVAT 2013. REZULTATE FINALE DEFINITIVAT 2013: O explicatie pentru scaderea cu aproape 11% a numarului de profesori care au reusit sa obtina nota de trecere vine in contextul in care, anul acesta, nota minima de promovare a examenului national de definitivare in invatamant este 8, si nu 7.

Cadrele didactice care au promovat examenul national de definitivare au dobandit dreptul de practica in invatamantul preuniversitar.

Potrivit Legii Educatiei Nationale, cadrele didactice care promoveaza examenul de definitivat dobandesc titlul de profesor cu drept de practica in invatamantul preuniversitar. Cadrelor didactice angajate cu contract de munca pe o perioada determinata, care au promovat examenul de definitivat, li se poate asigura continuitatea pe postul didactic/catedra ocupat(a), prin hotararea consiliului de administratie din scoala respectiva.

Persoanele care nu promoveaza examenul de definitivare in invatamant pot participa la cel mult doua alte sesiuni ale acestui examen, in conditiile reluarii de fiecare data, anterior sustinerii examenului, a stagiului de practica cu durata de un an scolar, se mai arata in lege. Persoanele care nu promoveaza examenul de definitivare in invatamant pot fi angajate in sistemul national de invatamant preuniversitar numai pe perioada determinata, cu statut de profesor debutant.

Ulterior definitivatului, evolutia in cariera se realizeaza prin gradul didactic II si gradul didactic I.

VEZI AICI REZULTATELE LA DEFINITIVAT 2013 PUBLICATE DE MINISTERUL EDUCATIEI

REZULTATE DEFINITIVAT 2013:  Definitivarea in invatamant poate fi obtinuta la una dintre specializarile inscrise pe diploma/diplomele pe care candidatul le detine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic le poate preda conform Centralizatorului privind disciplinele de invatamant, domeniile si specializarile, precum si probele de concurs valabile pentru incadrarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar, denumit in continuare Centralizator.

REZULTATE DEFINITIVAT 2013: Fiecare lucrare scrisa este evaluata independent, in sali separate, de cele doua comisii si apreciata cu note de 10 la 1, conform baremului de evaluare si notare, fara a se face insemnari pe lucrare.

Fiecare comisie stabileste, prin raportare la baremul de evaluare si notare, nota lucrarii scrise. Pentru validarea evaluarilor, diferenta dintre notele celor doua comisii nu trebuie sa fie mai mare de un punct.