MEN: REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013. Locuri in licee 2013

MEN. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Primele date vor fi publicate sâmbătă, 29 iunie. REZULTATELE LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 vor fi afişate pe 29 iunie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul 16.00-20.00, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 3 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013: Înscrierea în liceele de stat se face pe baza mediei de admitere, reprezentând media ponderată, în care media generală la evaluarea naţională din clasa a VIII-a are o pondere de 50%, iar media generală de absolvire a claselor a V-a şi a VIII-a are o pondere de 50%. Rezultatele finale vor fi cunoscute la data de 3 iulie. Pe data de 16 iulie, elevii vor afla unde au fost repartizaţi în învăţământul liceal de stat. În judeţul Călăraşi au susţinut examenul pentru admiterea la liceu peste 2.400 de elevi ai claselor a VIII-a. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru Evaluarea Naţională din acest an au fost pregătite 4 centre de evaluare şi 34 de centre de examen. La fel ca la Examenul de Bacalaureat, şi la Evaluarea Naţională, elevii au fost supravegheaţi de camere video.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Cum pot contesta părinţii notele 28 iunie 2013, 20:07 citesc mai tarziu download pdf print article ArticolComentarii 0 deOana CraciunDevino fan 0 (0 voturi) citeste totul despre: evaluare nationala 2013 evaluarea nationala capacitate 2013 contestare note evaluare nationala admitere liceu 2013 4 share 0 inShare 12 Live Aboneaza-te la newsletter Abonare Vor primi note mai mari doar cei care iau peste 0,5 puncte după contestaţie sau dacă au plecat de la 9,50 Primele rezultate de la Evaluarea Naţională 2013 vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie, la avizierele şcolilor, până cel târziu la ora 16.00. Părinţii pot depune contestaţiile în aceeaşi zi, până la ora 22.00, iar notele finale se vor afişa la şcoli şi pe internet pe 3 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Potrivit metodologiei de admitere la liceu, după Evaluarea Naţională şi publicarea primelor rezultate, părinţii pot contesta primele note afişate mâine la avizierele şcolilor până la ora 22.00. După ora 16.00, ei pot depune la şcoli cererile de contestare, dacă sunt nemulţumiţi de notele copiilor la Română sau la Matematică. Însă nu toţi copiii se vor putea bucura de note mai mari după depunerea contestaţiilor, dacă au luat iniţial mai puţin de 9,50, ceea ce ar putea să-i dezavantajeze pe elevii care şi-au propus să intre la licee bune, unde fiecare sutime contează. Contestaţii inutile pentru cei cu note mai mici de 9.50 Astfel, ”dacă nota contestată este mai mare sau egală cu 9.50, nota acordată la contestaţie rămâne definitivă, chiar dacă între nota acordată iniţial şi cea de la recorectură nu este o diferenţă de cel puţin 0.5 puncte (50 de sutimi – n.r.). Dacă nota este sub 9.50, trebuie să fie o diferenţă de cel puţin 0.5 puncte ca să se acorde mărirea obţinută în urma contestaţiei”, explică profesorul George Trifan, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti (ICHB).

MEN. REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. ”Recomand prudenţă în luarea deciziei de a contesta nota. Nu de puţine ori, comisiile de corectură la contestaţii sunt mult mai drastice decât comisiile din centrele de evaluare”, a mai spus Trifan. Ministerul Educaţiei (MEN) a decis, prin ordin de ministru, prelungirea cu două ore a intervalului orar alocat pentru depunerea contestaţiilor la Evaluarea Naţională: cererile de recorectare a lucrărilor la Română sau la Matematică de la Evaluarea Naţională 2013 pot fi depuse sâmbătă, 29 iunie, între orele 16.00 – 22.00.

Calendarul Evaluării Naţionale 14 iunie – 29 iunie – Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor între orele 16:00-20:00 30 iunie – Rezolvarea contestaţiilor 3 iulie – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii Completarea fişelor pentru repartizarea computerizată are loc în perioada 5-9 iulie, verificarea a fişelor editate de calculator şi corectarea greşelilor are loc în perioada 6-10 iulie, iar afişarea rezultatelor va fi pe 17 iulie. Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor. Astfel, Ministerul Educaţiei îi sfătuieşte pe elevi ca pe primele locuri să scrie codurile liceelor unde îşi doresc cel mai mult să intre, în continuare se treacă opţiunile de liceu unde le-ar plăcea să intre şi să încheie cu ultimele opţiuni, să fie siguri că intru la un liceu. În secţiunea Planul de scolarizare 2013, din site-ul Ministerul Educaţiei dedicat Admiterii 2013, au fost publicate listele cu specializările, liceele şi şcolile din toate judeţele, precum şi numărul de locuri disponibile pentru Admiterea în licee 2013.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013. Absolventii de clasa a 8-a au incheiat, joi, probele scrise ale examenului de EVALUARE NATIONALA 2013. In timp ce elevii stau cu sufletul la gura de emotie sa afle rezultatele, profesorii spun ca subiectele la romana si matematica au fost relativ usoare, iar daca au rezolvat cerintele cu putina atentie, candidatii ar putea obtine lejer nota 7. Pe 29 iunie va avea loc afisarea primelor rezultate la examenul de EVALUARE NATIONALA.

EVALUARE NATIONALA 2013
. Dupa proba scrisa la matematica, elevii vor afla sambata rezultatele la examenul de EVALUARE, apoi cei nemultumiti vor putea depune constestatii. Admiterea in licee pentru anul scolar 2012-2013 se va face incepand din 5 iulie, cand elevii vor putea completa fisele de inscriere.

Evaluarea Nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune. Subiectele sunt elaborate in cadrul Centrului National de Evaluare si Examinare si permit rezolvarea in 120 de minute.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2013. Daca nu mai au rabdare pana la afisarea rezultatelor, elevii pot consulta singuri baremul de corectare la EVALUAREA NATIONALA, proba scrisa la limba romana, publicat de Ministerul Educatiei Nationale (MEN). Astfel, cei peste 196.000 de candidati care au sustinut examenul pot vedea, in functie de cum au rezolvat subiectele, ce nota vor obtine.

Mondo News va ofera in timp real toate informatiile despre EVALUAREA NATIONALA 2013 – SUBIECTE si REZULTATE LA EVALUARE NATIONALA 2013. Urmatoarea proba la Evaluarea Nationala are loc joi, 27 iunie, elevii urmand a fi testati la disciplina Matematica.  

Profesorii de limba romana contactati sustin ca subiectele picate marti elevilor sunt accesibile, iar cerintele nu ar trebui sa fi pus probleme acestora. Contactata de Gandul, Mihaela Udriste, profesoara de limba romana la Colegiul German ”Gothe”, sustine ca singurele cerinte care ar fi putut pune probleme elevilor sunt cerintele 4 si 5 de la cel de-al doilea subiect.

Totodata, orofesora atrage atentia ca multi dintre elevi nu au fost atenti la cerinta de la punctul 5, unde se cerea precizarea propozitiei subordonate din fraza: „Vom selecta trei texte finaliste care vor fi publicate pe site pentru a putea fi comentare de voi”.

„Aceasta era atributiva, nu predicativa sau de scop cum au raspuns mai multi elevi”, a spus, pentru Gandul, Mihaela Udriste.

VEZI AICI SUBIECTELE LA PROBA DE LIMBA ROMANA A EXAMENULUI DE EVALUARE NATIONALA

Calendar Evaluarea Nationala 2013 pentru absolventii de clasa a VIII-a

26 iunie Limba si literatura materna – proba scrisa

27 iunie Matematica – proba scrisa

29 iunie Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)

29 iunie Depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)

30 iunie – 2 iulie Rezolvarea contestatiilor

3 iulie Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii