REZULTATE EXCEPTIONALE obtinute de elevii romani la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale

Lotul de informatica al Romaniei a obtinut doua medalii de aur, una de argint si una de bronz la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale (CEOI), desfasurata in perioada 18-23 iunie, la Jena (Germania), a anuntat Ministerul Educatiei Nationale.

Medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Heidelbacher, elev in clasa a XII-a la Colegiul National „C. D. Loga” din Timisoara, laureat cu aur si la editia de anul trecut, respectiv Rares-Darius Buhai, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „Liviu Rebreanu” din Bistrita. Medalia de argint i-a revenit lui Alexandru Velea, elev in clasa a XI-a la Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, iar medalia de bronz a intrat in posesia lui Radu Szasz, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „C. Brediceanu” din Lugoj (judetul Timis).

Citeste si: Trei MEDALII DE ARGINT pentru elevii romani, la Olimpiada Asiatica de Fizica

La a XXI-a editie a CEOI au participat 38 de concurenti din zece tari. Conform regulamentului, fiecare stat poate inscrie o echipa formata din maximum patru elevi a caror varsta nu depaseste 19 ani la data concursului. Prima editie a Olimpiadei de Informatica a Europei Centrale s-a desfasurat in Romania, in 1994, la Cluj-Napoca, la initiativa tarii noastre.

Citeste si: PERFORMANTA EXCEPTIONALA a elevilor romani la Olimpiada Internationala de Limba Rusa

Elevii romani revin in tara marti, la ora 23.40 (ora aterizarii), pe Aeroportul International „Henri Coanda”, conform sursei citate.