ALEGERI PREZIDENTIALE: Buletine de vot gata stampilate, distribuite alegatorilor din Vrancea. Ce spune BEJ

ALEGERI PREZIDENTIALE: Buletine de vot pentru alegerile prezidentiale de duminica, gata stampilate, ar fi fost distribuite de echipele de campanie ale social-democratilor alegatorilor din judetul Vrancea, scrie romaniacurata.ro, care completeaza ca buletinele de vot ar fi fost distribuite atat in cutiile postale ale cetatenilor, cat si din usa in usa, fiind inmanate direct cetatenilor.

Purtatorul de cuvant al BEJ Vrancea, Andreea Necula, reprezentantul Autoritatii Electorale Permanente in acest organism, spune ca pana sambata seara nu se depusese  nicio sesizare la BEJ cu privire la asemenea afise. Totusi, Andreea Necula a adaugat ca este putin probabil sa fie buletine similare cu cele folosite in ziua alegerilor.

ALEGERI PREZIDENTIALE: Reprezentantul BEJ spune ca distributia unor asemenea materiale ar fi ilegala de vreme ce campania electorala s-a incheiat pe 1 noiembrie 2014, ora 07:00, conform H.G. nr. 521/2014 privind aprobarea programului calendaristic pentru realizarea ac?iunilor necesare pentru alegerea Presedintelui Romaniei in anul 2014.

Citeste si: ROMANIA VOTEAZA, MARATON MINUT CU MINUT! Sectiile de votare s-au deschis, peste 18.000.000 de alegatori, asteptati la urne

De asemenea, Articolul 41 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei prevede ca “dupa incheierea campaniei electorale se interzice difuzarea de mesaje electorale in locuri publice ori private. Social-democra?ii au negat ca s-au distribuit astazi materiale, spunand ca cele tiparite deja au fost “pentru informarea alegatorilor”.

Citeste si: INCIDENTE ELECTORALE – ALEGERI PREZIDENTIALE: MONDO NEWS TRANSMITE LIVE TEXT INCIDENTELE DIN ZIUA ALEGERILOR

 

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. MAI: TOATE SECTIILE DE VOTARE AU FOST DESCHISE LA TIMP

ALEGERI PREZIDENTIALE: In Vrancea patronata de Marian Oprisan si afisajul electoral a incalcat legea. In urma unei reclamatii depuse de cei din Alianta Crestin-Liberala, Biroul Electoral Central a stabilit ca afiselele electorale ale premierului candidat Victor Ponta incalca Legea 334/2006 ce priveste finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, in sensul ca nu precizeaza ce firma le-a realizat. BEC a respins contestatia formulata de Alianta PSD – UNPR – PC la decizia Biroului Electoral Judetean Vrancea, prin care se constata ca bannerele candidatului Ponta trebuie inlaturate.

BEJ Vrancea a stabilit ca materialele electorale de propaganda pentru Victor Ponta contravin dispozitiilor art. 29 alin. (2), din Legea nr. 334/2006, precum si dispozitiilor art. 37 alin. (2) din Legea nr. 370/2004, aducandu-se atingere ordinii de drept in materie electorala. 

Foto: romaniacurata.ro