REZULTATE LIGA CAMPIONILOR: Benfica, victorie dramatica cu Zenit. PSG castiga in fata lui Chelsea

Benfica s-a impus cu scorul de 1-0, in fata celor de la Zenit, golul fiind marcat in prelungirile partidei. Paris Saint Germain a obtinut o victorie la limita in fata celor de la Chelsea in turul optimilor de finala ale Ligii Campionilor. Francezii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 2-1 si au, cel putin teoretic, prima sansa la calificare.

 “Noul Mourinho” Villas Boas a venit cu Zenit la Lisabona avand misiunea clara de a nu primi gol, un bonus fiind o reusita a echipei sale pe contraatac. Prin urmare, rusii s-au asezat pe doua linii in propria jumatate de teren, au cedat deliberat posesia si au asteptat atacurile adverse.

CITESTE SI: EUROPA LEAGUE: Fenerbahce – Lokomotiv Moscova, 2-0

Acestea au venit, insa au fost destul de anemice, fara prea multe probleme pentru portarul Lodygin.

Cand se parea ca Villas Boas urma sa plece multumit din Portugalia, italianul Criscito a comis-o, incasand al doilea galben si fiind eliminat. Imediat a venit lovitura libera executata de Gaitan, balonul fiind trimis in plasa de Jonas, noul erou al Benficai.

Portughezii au reusit astfel sa se impuna si, dat fiind faptul ca nu au primit gol, au sanse mari la calificarea in sferturile de finala.

Trupa lui Blanc a inceput disputa cu londonezii lui Hiddink lasand impresia unei noi Barcelone. Posesie prelungita, incursiuni in adancime, pase filtrante. A lipsit doar golul pentru 20 de minute perfecte.

Chelsea s-a trezit destul de greu, insa putea lovi decisiv atunci cand a facut-o, balonul trimis cu capul de Diego Costa fiind scos cu emotii de Trapp in transversala si apoi in corner.

Ibrahimovici a rupt echilibrul in finalul primei reprize, atunci cand a executat pe jos o lovitura libera,Obi Mikel a deviat nefericit si balonul s-a dus in plasa.

La ultima faza inainte de pauza, acelasi Mikel a restabilit egalitatea cu un sut din sapte metri.

Repriza secunda a fost si ea destul de spectaculoasa, PSG continuand sa domine jocul si sa isi creeze ocazii destul de mari.

Golul victoriei a venit pe final, in minutul 77, atunci cand Di Maria a ridicat un balon peste defensiva engleza, iar Cavani a sutat superb din unghi.

O victorie muncita si meritata pentru PSG, care are insa nevoie de un meci mare la Londra pentru a se califica in sferturi.

Sursa foto: baricada