REZULTATE REZIDENTIAT 2013: Clasificarile la concursul national de intrare in rezidentiat pe loc si pe post afisate pe rezidentiat.ms.ro

Emotii pentru absolventii de Medicina. Examenul de REZIDENTIAT 2013 pe loc si pe post are loc duminica, 17 noiembrie, in centrele universitatilor de medicina si farmacie. In aceasta sesiune de REZIDENTIAT, s-au inscris la concurs 5.102 tineri absolventi, care vor concura pe 3.879 locuri si posturi.

Rezultatele la examenul de REZIDENTIAT se vor afisa dupa solutionarea contestatiilor. Clasificarea pe domenii rezulta prin unificarea electronica a rezultatelor stabilite in urma aplicarii grilei corecte ramase definitiva. Clasificarea se face pe domenii, pe fiecare centru universitar in care a fost organizat concursul. Universitatile de medicina si farmacie au obligatia de a transmite, in format electronic, Ministerului Sanatatii cu cel putin 24 de ore inainte de afisare clasificarile definitive, in vederea emiterii ordinului ministrului sanatatii de confirmare a rezultatelor.

Data afisarii clasificarilor pe domenii, este anuntata in timp util prin massmedia si pe paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie din Romania si pe site-ul oficial rezidentiat.ms.ro. Clasificarile, data si locul alegerii locurilor/posturilor in specialitate si a centrelor de pregatire pot fi accesate pe paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie din Romania si pe site-ul rezidentiat.ms.ro.

Alegerea locurilor/posturilor in specialitate si a centrelor de pregatire se face in aceeasi zi, pe baza punctajului si a clasificarilor, la o data stabilita de comun acord de universitatile de medicina si farmacie, in intervalul orar 9,00 – 21,00. Candidatii se vor prezenta in centrul universitar unde au sustinut concursul de rezidentiat. Daca repartitia nu se finalizeaza in prima zi, va continua in ziua urmatoare, in acelasi interval orar, iar locurile si posturile ramase disponibile se vor afisa pe pagina de internet la sfarsitul primei zile de repartitie. in urma alegerii locului/postului si a centrului de pregatire in specialitate se vor inainta Ministerului Sanatatii listele nominale, inclusiv in format electronic, privind locurile/posturile, specialitatile si centrele alese si procesele-verbale ale sesiunii de alegeri (cu semnaturile candidatilor) in termen de 3 zile lucratoare.

REZIDENTIAT: CEA MAI MARE CONCURENTA, LA MEDICINA

Cea mai mare concurenta se inregistreaza la medicina, apoi urmeaza medicina dentara si domeniul farmacie. Astfel, cei mai multi medici tineri, 3.857, s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina, un numar de 964 au optat pentru locurile si posturile din domeniul medicina dentara, iar restul de 281 vor sustine concursul pentru domeniul farmacie.

Examenul de REZIDENTIAT se desfasoara descentralizat, in sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Tg. Mures, Timisoara si Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentara si farmacie, pe baza tematicilor anuntate.

Duminica 17 noiembrie 2013, la ora 8.30, candidatii trebuie sa fie prezenti la salile specificate in listele publicate, cu buletinul/cartea de identitate sau pasaportul asupra lor, documente ce trebuie sa fie in termen de valabilitate. Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore.

Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu. Punctajul minim de promovare se calculeaza la nivelul fiecarui centru universitar in care se organizeaza concursul.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.

Foto: Gorjeanul