REZULTATE REZIDENTIAT 2013: Nicio nota de 10 inainte de contestatii. Vezi PUNCTAJUL la REZIDENTIAT inregistrat la Iasi

REZULTATE REZIDENTIAT 2013:  Rezultatele la concursul de REZIDENTIAT 2013, sustinut duminica, 17 noiembrie, sunt asemanatoare cu cele de anul trecut la nivelul centrului de examen din Iasi. Singura exceptie a fost la specialitatea Farmacie, potrivit reprezentantilor Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi.

REZULTATE REZIDENTIAT 2013: Tinerii medici care au sustinut concursul de REZIDENTIAT, duminica, la cele trei domenii principale – medicina, medicina dentara si farmacie – asteapta si solutionarea contestatiilor, care va fi anuntata in 48 de ore de la depunerea lor.

REZULTATE REZIDENTIAT 2013: De precizat ca la nivelul centrului de examen din Iasi nu s-a inregistrat nicio nota de 10 “curata”, cel mai mare punctaj fiind obtinut de un candidat de la specializarea medicina, 937 de puncte din 950 posibile. La medicina generala cel mai mare punctaj obtinut a fost de 861 de puncte, iar la farmacie 773, un punctaj mai mic decat la examenul de REZIDENTIAT de anul trecut.

“Notele au fost de nivelul celor de anul trecut, poate putin mai mici la farmacie, dar vom sti mai multe dupa rezolvarea contestatiilor. In 48 de ore vom sti si notele finale deoarece in termen de 24 de ore de la sustinere se pot depune contestatii si trebuie rezolvate si acestea“, a declarat prof.dr. Maria Stamatin, prorector la UMF, citata de Buna Ziua Iasi.

REZULTATE REZIDENTIAT 2013: Astfel, nu s-a inregistrat nici un „zece“ curat, cel mai mare punctaj fiind obtinut de catre un student la Specializarea medicina, 937 de puncte din 950 posibile, acesta gresind aproximativ cinci din cele 200 de intrebari. In continuare, conform reprezentantilor UMF, notele continua sa scada atat ca medie generala cat si ca varfuri. Astfel, la medicina generala cel mai mare punctaj obtinut a fost de 861 de puncte, iar la farmacie 773.

„Examenul s-a desfasurat fara nici cel mai mic incident in conditii foarte bune, iar maine (n.r.: astazi, 18 noiembrie), dupa cum explica si regulamentul, noi vom avea rezultatele insa asteptam intai solutionarea contestatiilor“, a explicat si prof.dr. Vasile Astarastoae, rectorul institutii de invatamant superior.

REZULTATE REZIDENTIAT 2013: Cele 200 de intrebari la care au avut de raspuns tinerii in cele patru ore pe care le-au avut la dispozitie au fost de doua tipuri, ambele grila. 25% dintre ele au avut un singur raspuns posibil din cele cinci oferite si au fost rasplatite cu cate patru puncte pentru fiecare raspuns corect. Restul aveau variante multiple de raspuns, intre doua si patru, iar rezolvarea corecta le aducea candidatilor cinci puncte. insa era suficient ca unul dintre raspunsurile multiple de la aceeasi intrebare sa fi fost gresit pentru ca aceasta sa fie anulata complet. Grilele cu raspunsurile corecte sunt afisate pe siteul universitatii.

La Iasi s-a sustinut examen pentru posturile publicate in judetele Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui si Vrancea. in total s-au inscris 608 persoane la medicina, 164 la medicina dentara si 57 la farmacie, concurenta exclusiv pe Iasi fiind in media tarii, 1,2 pe un loc. Corectura examenelor s-a realizat electronic, de fata cu candidatii si cu evaluatori externi, iar raspunsurile au fost sigilate si centralizate.

Prof.dr. Maria Stamate explica faptul ca exista posibilitatea ca unele posturi sa ramana neocupate, chiar daca toata lumea ar fi obtinut punctaje de peste jumatate. „Nota minima trebuie sa fie 60% din cea maxima deci, daca nota maxima la un domeniu ar fi fost, sa spunem 560, se putea intampla ca locurile sa mai ramana“, a precizat aceasta.

La nivelul intregii tari au fost inscrisi la concurs 5.102 de tineri absolventi pe 3.879 de posturi.

Foto: Buna Ziua Iasi