REZULTATE REZIDENTIAT: Alegerea locurilor si posturilor are loc duminica, 24 noiembrie

REZULTATE REZIDENTIAT 2013: Clasificarea finala a candidatilor care au sustinut examenul de REZIDENTIAT, sesiunea din 17 noiembrie 2013, poate fi consultata pe site-ul dedicat concursului de rezidentiat.

REZIDENTIAT 2013: Tinerii medici care au susinut rezidentiatul in cele sase centre universitare din Bucuresti, Iasi, Cluj, Targu Mures, Craiova si Timisoara pot consulta datele pe centre si domenii pe site-ul pus la dispozitie de Ministerul Sanatatii, rezidentiat.ms.ro.

REZIDENTIAT 2013: De precizat ca alegerea locurilor si posturilor se va face duminica, 24 noiembrie 2013, in intervalul orar 9.00 – 21.00.

Clasificarile, data si locul alegerii locurilor/posturilor in specialitate si a centrelor de pregatire pot fi accesate si pe paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie din Romania.

REZIDENTIAT 2013: In urma alegerii locului/postului si a centrului de pregatire in specialitate se vor inainta Ministerului Sanatatii listele nominale, inclusiv in format electronic, privind locurile/posturile, specialitatile si centrele alese si procesele-verbale ale sesiunii de alegeri (cu semnaturile candidatilor) in termen de 3 zile lucratoare.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.

Examenul de REZIDENTIAT s-a desfasurat duminica, 17 noiembrie, in Universitatile de Medicina si Farmacie din sase centre universitare din Bucuresti si din tara. Concursul de REZIDENTIAT s-a desfasurat sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata a 4 ore. Concurenta la examenul de REZIDENTIAT 2013 a fost de 1,3 pe loc.

REZIDENTIAT 2013: Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu. Punctajul minim de promovare la examenul de REZIDENTIAT 2013 se calculeaza la nivelul fiecarui centru universitar in care se organizeaza concursul.  Ocuparea locurilor si posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilorsi posturilor publicate pentru fiecare domeniu, urmand a se alcatui o singura clasificare pentru fiecare domeniu. Cele 200 de intrebari de concurs sunt de doua tipuri.

Concursul de REZIDENTIAT 2013 s-a desfasurat in centrele universitare din Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara, dupa cum urmeaza:

• Bucuresti pentru posturile publicate in judetele: Arges, Braila, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea si pentru locurile publicate in centrele universitare Bucuresti si Constanta;
• Cluj-Napoca: pentru posturile publicate in judetele: Alba, Bihor, Cluj, Maramures, Salaj, Satu Mare si pentru locurile publicate in centrele universitare Cluj-Napoca si Oradea;
• Craiova: pentru posturile publicate in judetele: Brasov, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea si pentru locurile publicate in centrele universitare Craiova si Brasov;
• Iasi: pentru posturile publicate in judetele: Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Vrancea si pentru locurile publicate in centrele universitare Iasi si Galati;
• Târgu Mures: pentru posturile publicate in judetele: Bistrita-Nasaud, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu si pentru locurile publicate in centrele universitare Targu Mures si Sibiu;
• Timisoara: pentru posturile publicate in judetele: Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis si pentru locurile publicate in centrele universitare Timisoara si Arad. 

Foto: televiziunea-medicala.ro