REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA: DEZASTRU LA SIMULARE, DOAR JUMATATE DINTRE ELEVI REUSESC SA PROMOVEZE

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA: Jumatate dintre elevii care au participat la simularea Evaluarii Nationale au obtinut note sub 5. Conform rezultatelor preliminare stabilite de Ministerul Educatiei Nationale (MEN), doar 50,68% dintre elevi au reusit sa ia note peste 5. Este o imbunatatire de aprox 1,5%, cand rata de promovare a fost de circa 48%. Rezultatele vor fi prezentate la clasa si discutate intre profesori, elevi si parintii. 

Potrivit datelor MEN, promovarea la simularea evaluarii nationale este de 50,68% la nivelul tarii, cu 1,85% mai mare fata de anul trecut, a declarat, vineri, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. Au fost prezenti la examene 180.442 elevi, cu 1,46% mai multi decât in anul precedent.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA: “180.442 elevi au fost prezenti la simularea evaluarii nationale, ceea ce inseamna o crestere cu 1,46% fata de 2014. Numarul elevilor cu medii in intervalul 5-10 este de 91.445, procentul de promovare fiind de 50,68%, ceea ce inseamna o crestere cu 1,85% fata de 2014”, a afirmat ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu, potrivit Agerpres.

Promovarea in Capitala la simularea evaluarii nationale este de 64%, a declarat inspectorul pe probleme de imagine in cadrul Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu. “Au fost prezenti la simularea evaluarii nationale in Bucuresti 12.524 de elevi. Dintre acestia, 64% au luat 5 si peste 5”, a precizat Marian Banu.

Citeste si: PERLE SIMULARE BAC 2015: ARGHEZI a scris poezii triste pentru ca nu avea cu cine iesi la bere!

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA: La Limba si literatura romana, 80,41% au luat note de 5 si peste 5, iar la Matematica, 50,34% au luat note de 5 si peste 5. Au fost inregistrate 10 medii de 10.

Probele la simularea evaluarii nationale s-au desfasurat in zilele de 23 februarie — Limba si literatura româna, 24 februarie — Matematica, iar elevii apartinând minoritatilor nationale au sustinut si proba la Limba materna in data de 25 februarie.

Potrivit metodologiei aprobate de MECs, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si in consiliul profesoral.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a explicat pentru „Adevarul” ca a solicitat centralizarea datelor si ca MEN va comunica in prima faza, procentul notelor peste 5.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA: “Procentul de participare la romana a fost de 93,58 la suta, la matematica a fost de 93,4 la suta, iar la limba materna, procentul a fost de 92,67 la suta. Am solicitat centralizarea datelor privind rezultatele la nivel national pentru simularea Evaluarii Nationale. intr-o prima faza, vom comunica procentul notelor peste 5, la fiecare materie in parte”, a declarat ministrul.

Rezultatele arata, in mare masura, nivelul copiilor cu doar cateva luni inainte de examen, insa, nu putem spune ca este vorba de o rata de promovabilitate fiindca toti elevii, inclusiv cei cu note sub 5, vor merge mai departe in clasa a XI-a, invatamantul fiind obligatoriu pana in clasa a X-a.

Rezultatul de la EVALUAREA NATIONALA 2015 va conta in proportie de 75% pentru admiterea de la liceu, restul de 25% fiind ponderea notelor din liceu. Saptamana trecuta, luni, elevii au sustinut proba de la Limba Romana la simularea Evaluarii Nationale 2015, marti au avut proba de la Matematica şi miercuri, pe cea de la Limba Materna.