TRAGEREA la SORTI pentru PLAY-OFF LC! STEAUA v Legia Varsovia LIVE TEXT MONDO NEWS UPDATE

Declaratia managerului general al Stelei Mihai Stoica dupa tragerea la sorti. 

“Nu e vorba de noroc sau ghinion. Legia a pornit foarte bine in campionat, ne poate pune probleme. Va fi o dubla echilibrata, dar trebuie sa ne adjudecam statutul de cap de serie, sa jucam in grupele Ligii.

E o echipa buna, cu gabarit, dar pornim cu prima sansa. Au o echipa bine organizat dar fara jucatori care sa poata rezolva meciul.

Suporterii Legiei sunt poate cei mai fanatici din Europa. Nu cred ca e vreun jucator care sa nu isi doreasca sa evolueze pe arena lor. Noi speram sa luam o optiune inca din tur, cand vrem sa jucam pe un stadion plin.

Dusan Kuciak e acolo, fost la Vaslui, si-a ajutat mult echipa sa se califice cu Molde”, a declarat Mihai Stoica pentru postul Digisport.

UPDATE: 13.01: Fostele echipe ale armatelor din Romania si Polonia se vor intalni intre ele! Turul se va juca la Bucuresti, returul la Varsovia!

UPDATE: 12.58: Legia Varsovia (Polonia): 

Anul infiintarii: 1916
Porecle: “Militarii” sau “Legionarii”
Stadion: “Arena Armatei” sau “Pepsi Arena” (31.103 locuri)
Au mai jucat de trei ori cu echipe din Romania: cu UTA Arad (1969-70: 2-1 si 8-0) si de doua ori cu Rapid Bucuresti ( 1971-72: 2-0 si 0-4 si 2011-12: 1-0 si 3-1 ).
Au in lot 12 fotbalisti straini printre care si slovacul Dusan Kuciak, fostul portar de la FC Vaslui.
Palmares: 9 titluri de campioana, 16 cupe ale Poloniei, 4 supercupe ale Poloniei, 1 Cupa a Ligii Poloniei, semifinalista CCE in 1970, semifinalista Cupa UEFA 1981.
In perioada ianuarie 1964-iunie 1965, Legia a fost antrenata de tehnicianul roman Virgil Popescu.
Antrenor: Jan Urban (51 de ani), polonez
Valoare lot: 21,95 milioane euro (conform transfermarkt.de)

Campioana Poloniei a avut o dubla dificila cu Molde. In turul din Norvegia scorul a fost egal 1-1, iar la retur Legia si Molde au terminat tot la egalitate, insa 0-0, iar gratie golului inscris in deplasare, polonezii au mers mai departe. In turul 2 Legia a trecut de galezii de la The New Saints, dupa 3-1 si 1-0.

In Polonia, Legia a inceput in forta campionatul, 5-1 cu Widzew, 3-0 cu Pogon si 4-0 cu Podbeskidzie.

Echipa antrenata de Jan Urban a facut recent cateva achizitii importante: Júnior Dossa de la AEL Limassol, Henrik Ojamaa de la Motherwell sau Raphael Augusto de la Fluminense.

UPDATE: 12.56: Steaua Bucuresti va juca cu Legia Varsovia in play-off-ul Champions League
UPDATE: 12.55: Celtic Glasgow v Sahtior Karagandy
UPDATE: 12.55: Viktoria Plzen v NK Maribor
UPDATE: 12.54: Ludogoret Razgrad v FC Basel
UPDATE: 12.53: Dinamo Zagreb v Austria Viena primul meci extras din play-off!

UPDATE: 12.50: Giani Infantino il are alaturi pe Giorgio Marchetti, directorul sportiv al UEFA, care a inceput sa explice procedurile tehnice ale acestor trageri la sorti!

UPDATE: 12.45: Giani Infantino, secretarul general al UEFA, a deschis tragerea la sorti de la sediul elvetian de la Nyon! In acest moment sunt prezentate cateva imagini interesante din finala germana a Ligii Campionilor disputata in luna mai!

TRAGEREA la SORTI pentru play-off-ul cupelor europene va incepe, astazi, de la ora 13.00, si va fi transmis, LIVE TEXT pe MONDO NEWS. Romania are patru reprezentante, Steaua Bucuresti in Liga Campionilor si Petrolul Ploiesti, Astra Giurgiu si Pandurii Tg Jiu in Europa League.

TRAGERE la SORTI: Steaua va avea prima emotii, tragerea la sorti a play-off-ului pentru Liga Campionilor urmand sa inceapa de la ora 13.00, apoi, de la ora 14.00, vom afla si adversarele celorlalte reprezentante ale Romaniei in play-off-ul Europa League.

In aceasta dimineata, UEFA a anuntat urnele si posibilele adversare ale Astrei, Petrolului si Pandurilor. Steaua Bucuresti stia deja care sunt cele cinci echipe din care li se va alege adversarul si anume: Legia Varsovia (Polonia), Sahtior Karagandy (Kazahstan), Ludogoret Razgrad (Bulgaria), Maribor (Slovenia) si Austria Viena (Austria).

Iata cu arata urnele si pentru celelalte reprezentante ale noastre:

Astra Giurgiu: Udinese Calcio (Italia), Tottenham Hotspur (Anglia), Partizan Belgrad (Serbia), Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina), Estoril (Portugalia), Maccabi Haifa (Israel)

Petrolul Ploiesti: Dinamo Kiev (Ucraina), RC Genk (Belgia), AZ Alkmaar (Olanda), Swansea (Anglia-Tara Galilor), OGC Nice (Franta)

Pandurii Tg Jiu: APOEL Nicosia (Cipru), Besiktas Istanbul (Turcia), Sporting Braga (Portugalia), Rapid Viena (Austria), Feyenoord Rotterdam (Olanda).

Sursa foto: sportingnews.com