Rezultate Wimbledon 2013: Novak Djokovic si Serena Williams, cotati cu prima sansa la victorie

Luni, 24 iunie, debuteaza o noua editie a turneului de tenis de la Wimbledon, cel mai vechi si cel mai prestigios dintre cele 4 turnee de Grand Slam, cu premii totale in valoare de 22,560,000 lire sterline. Mondo News va transmite in timp real cele mai importante momente de la Wimbledon.

La masculin, Novak Djokovic, lider al topului mondial, pare a avea o jumatate de tablou facila, singurul care i-ar putea pune probleme in drumul catre ultimul act al competitiei fiind spaniolul David Ferrer (nr. 4 ATP), insa si tenismenul iberic este cunoscut mai mult pentru performantele avute in turneele desfasurate pe zgura.

Surprize pot aparea si din partea cehului Tomas Berdych, nr. 6 mondial, finalist la Wimbledon in 2010 sau de la francezul Richard Gaquet (nr. 9 ATP).

In cea de-a doua jumatate a tabloului vor evolua trei dintre marii favoriti la titlu. Roger Federer, castigator al turneului in sapte randuri, ultima oara chiar in editia din anul trecut, il va intalni in primul tur pe compatriotul nostru, Victor Hanescu.

Andy Murray, numarul 2 mondial, este vazut si el printre marii favoriti, desi vine dupa o mai lunga accidentare la spate care l-a impiedicat sa participe la Roland Garros. Este cel care a fost invins de Federer in finala din 2012.

Cu mari sanse la castig intra in competitie si ibericul Rafael Nadal (nr. 5 ATP), dublu detinator al titlului. In urma cu doar o luna, Nadal s-a impus in finala unui alt turneu de Grand Slam, cel de la Roland Garros.

In lupta marilor favoriti poate interveni si francezul Jo-Wilfried Tsonga, semifinalist la ultimele doua editii.

Pe tabloul de simplu feminin lucrurile par a sta putin mai simplu.

Marea favorita a competitiei este Serena Williams, actuala detinatoare a titlului, sportiva care s-a impus in acest an si la Roland Garros.

In drumul spre finala, americanca poate intampina dificultati din partea a trei jucatoare: Agnieszka Radwanska (nr. 4 WTA), Na Li (nr. 6 WTA) si Angelique Kerber, a saptea jucatoare a lumii.

In partea a doua a tabloului feminin, primele sanse de a accede in semifinale le au rusoaica Maria Sharapova (nr. 3 WTA), castigatoare a turneului in 2004 si finalista in acest an la Roland Garros si biolorusa Victoria Azarenka, a doua favorita a turneului.

Aspirante la fazele superioare ale competitiei sunt si italianca Sara Errani (nr. 5 WTA) si cehoaica Petra Kvitova, numarul 8 in topul mondial.

 Sursa foto: trustedreviews.com