REZUTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2014: Tu ce REZULTATE astepti la testul de EVALUARE?

EVALUARE NATIONALA 2014 – REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2014: Desi rezultatele obtinute la SIMULAREA EVALUARII NATIONALE 2014 nu vor fi trecute in catalog si vor avea doar un caracter informativ asupra cunostintelor acumulate de elevii de clasa a 8-a, totusi acestia asteapta cu emotie rezultatele la testele date la SIMULAREA de la EVALUAREA NATIONALA, pe care le-au sustinut saptamana trecuta.

EVALUARE NATIONALA 2014 – REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2014: Examenele la EVALUAREA NATIONALA la limba romana si matematica pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc intre 23 si 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an scolar, la admiterea in liceu, ponderea mediei de la evaluarea nationala creste la 75 la suta, fata de 50 la suta cat a fost pana acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade la 25 la suta.

EVALUARE NATIONALA 2014 – REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2014: Ministerul Educatiei arata ca simularile au ca scop pe de o parte familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, dar si optimizarea rezultatelor obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. La simulare atmosfera a fost la fel ca si la examen, in salile de clase fiind montate camere de supraveghere.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2014: Rezultatele obtinute de elevi la simularea evaluarii nationale vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare.

Vezi aici ultimele noutati de la EVALUAREA NATIONALA

EVALUARE NATIONALA 2014: Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a vorbit saptamana trecuta, despre examenele de EVALUARE NATIONALA care vor fi introduse din acest an, aratand ca in semestrul al doilea sunt evaluari la clasa a II-a, a IV-a a si a VI-a si ca, in acest moment, sunt toate metodologiile puse la punct, acestea fiind necesare “pentru a putea calibra metoda de evaluare”.

EVALUARE NATIONALA 2014: Ministrul Pricopie a spus ca o noutate este si decizia ministerului de a da “o anumita coerenta procesului de simulare pentru examenul de evaluare nationala”, aratand ca sunt examene la sfarsitul clasei a VIII-a si de bacalaureat.

“Cunoastem rezultatele in special la bacalaureat, iar unul dintre principiile de baza in actul didactic este nu numai predarea, ci si evaluarea transversala, inseamna calibrarea diferentelor intre o scoala si alta. incercam sa avem un tip de calibrare nationala, in plus este si antrenamentul psihologic al copiilor, acomodarea cu textele si metoda de lucru”, a mai spus Pricopie, adaugand ca pentru prima oara va fi simulare si la clasa a XI-a.

EVALUARE NATIONALa 2014. Elevii de clasa a VIII-a au inceput, marti, 18 februarie, simularile la evaluarea nationala. Rezultatele la EVALUARE NAtIONALa vor fi afisate pe 7 martie 2014.

EVALUARE NATIONALA 2014: In judetul Alba corectarea simularilor la Evaluarea Nationala 2014 s-a terminat la sfarsitul saptamanii trecute, dar rezultatele vor fi publicate abia in data de 7 martie, conform calendarului publicat de Ministerul Educatiei Nationale.

Vezi aici ce prezenta a fost la SIMULAREA LA EVALUAREA NATIONALA

Ziarul Unirea a aflat ca in judetul Alba ca 27,30%, adica 866 dintre elevii care au sustinut simularea la limba si literatura romana nu au reusit sa obtina note de trecere. Situatia la limba romana arata in felul urmator: note intre 1,00 – 1,99 – 129 de elevi, 2,00 – 2,99: 171 candidati, 3,00 – 3,99: 271 de elevi, 4,00 – 4,99: 295 de elevi. In schimb, potrivit sursei noastre, ceilalti elevi au obtinut note dupa cum urmeaza: 5,00 – 5,99: 379 de elevi, 6,00 – 6,99: 488 candidati, 7,00 – 7,99: 579 de elevi, 8,00 – 8,99: 540 elevi, 9,00 – 9,99: 312 candidati, 10.00: 8 elevi.

La matematica, s-au corectat 3.046 de lucrari (96,18%), iar 1.919 elevi nu au reusit nici macar sa ia un 5.00, dar s-au inregistrat 18 note de 10.00.

EVALUARE NATIONALA 2014, SUBIECTE MATEMATICA. Elevii au primit trei subiecte: La primul au avut de rezolvat un exercitiu cu puteri, o fractie, dar si o problema de geometrie unde trebuiau sa determine un unghi dintr-un cub. Un ultim subpunct din primul subiect a constat intr-o adunare simpla, prin care elevii trebuiau sa calculeze numarului total al elevilor de clasa a VIII-a dintr-o simulare la matematica.

La cel de-al doilea subiect, elevii au primit cinci cerinte dintre care de desenat o prisma pe foaia de hartie, de calculat radicali si de verificat rezultatul unei fractii. Cel de-al treilea subiect primit consta in mai multe probleme de geometrie. La un prim subpunct elevii aveau de calculat dimensiunea unei table de sah. Un alt subpunct o piramida pentru care trebuiau sa determine mai multe unghiuri.

EVALUARE NATIONALA 2014: Simularile au fost organizate intocmai ca examenul de la vara: elevii au stat cate unul in banca, au avut doi supraveghetori in sala, coli speciale de examen pe care si-au trecut numele si au fost monitorizati cu ajutorul camerelor de supraveghere care au fost activate pe parcursul celor doua ore (9-11) cat au sustinut testarea.

EVALUARE NATIONALa 2014. Pentru simularea la matematica au fost exceptate urmatoarele teme: din capitolul Calcul algebric – Rapoarte de numere reale reprezentate prin litere. Simplificare. Operatii cu rapoarte (adunare, scadere, inmultire, impartire, ridicare la putere cu exponent numar intreg), capitolul functii. Din capitolul Ecuatii, inecuatii si sisteme de ecuatii: rezolvarea in RxR a sistemelor de ecuatii. Probleme cu caracter aplicativ care se rezolva cu ajutorul sistemelor de ecuatii. Din capitolul Punctul, dreapta, planul, semiplanul, semidreapta, segmentul de dreapta, unghiul – calculul unor distante in interiorul corpurilor studiate. Din capitolul Corpuri geometrice. Paralelipipedul dreptunghic, cubul; prisma dreapta cu baza triunghi echilateral, patrat sau dreptunghi; piramida triunghiulara regulata, tetraedrul regulat, piramida patrulatera regulata: – desfasurari si – aria laterala, aria totala, volumul.

“Proba de marti s-a desfasurat normal. La simularea examenului au fost inscrisi 12.070 de elevi, prezenta efectiva la proba de limba si literatura romana fiind la nivelul Capitalei de 95,63 la suta”, a spus purtatorul de cuvant al ISMB Marian Banu.

El a mai spus ca cea mai buna prezenta a fost inregistrata in Sectorul 3, unde 98,48 la suta dintre elevii din clasele a VIII-a au fost prezenti la test. A urmat Sectorul 6 cu 97,68 la suta, apoi Sectorul 4 cu 96,26 la suta, Sectorul 5 – 94,95 la suta, Sectorul 1 – 92,32 la suta si Sectorul 2 – 94,03 la suta, a mai spus purtatorul de cuvant.

Miercuri, elevii au sustinut simularea examenului de Evaluare Naționala la Matematica. Prezenta la proba de Matematica a fost de 95,42%, a declarat Marian Banu.

Astfel, in Sectorul 1 au fost prezenti 97,4% dintre cei inscrisi, in Sectorul 2 – 93,77%, in Sectorul 3 – 98,07% , in Sectorul 4 – 96,01%, in Sectorul 5 – 95,05%, in Sectorul 6 – 92,22%. in Bucuresti, pentru simularea acestei probe s-au inscris 12.850 candidati.

SIMULARE EVALUARE NATIONALa 2014: Potrivit calendarului privind organizarea si desfasurarea simularii nationale pentru elevii clasei a VIII-a, urmeaza proba de limba si literatura materna in 20 februarie. Rezultatele testelor vor fi afisate in 7 martie.

Rezultatele obtinute de elevi la simularea evaluarii nationale vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute in catalog, potrivit Ministerului Educatiei.

Examenele la EVALUAREA NATIONALA la limba romana si matematica pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc intre 23 si 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an scolar, la admiterea in liceu, ponderea mediei de la evaluarea nationala creste la 75 la suta, fata de 50 la suta cat a fost pana acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade la 25 la suta.

Ministerul Educatiei arata ca simularile au ca scop pe de o parte familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, dar si optimizarea rezultatelor obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. La simulare atmosfera a fost la fel ca si la examen, in salile de clase fiind montate camere de supraveghere.

Rezultatele obtinute de elevi la simularea evaluarii nationale vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute in catalog.

Ministerul Educatiei a decis ca incepand din 2014 media de admitere se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% in calculul mediei de admitere.