RICHARD AL III-LEA VA FI INMORMANTAT IN PRIMAVARA ANULUI VIITOR

RICHARD al III-lea, regele englez din secolul al XV-lea, al carui schelet a fost descoperit sub o parcare in 2012, va fi INHUMAT pe 26 martie 2015, in catedrala din Leicester, informeaza AFP, potrivit Mediafax.

CEREMONIA FUNERARA, care va fi transmisa in direct de postul de televiziune Channel 4, va reprezenta punctul culminant al unei serii de evenimente ce vor dura o saptamana, consacrate acestui suveran britanic cu reputatie sinistra, pe care mai multe asociatii incearca sa il reabiliteze. 

CITESTE SI: O teza HALUCINANTA despre IISUS zguduie crestinismul din temelii 

Ramasitele pamantesti ale ultimului rege din dinastia Plantagenetilor vor fi transportate intr-un sicriu de plumb, pe 22 martie, la Universitatea Leicester. De acolo, sicriul va fi dus in locul in care a avut loc batalia de la Bosworth, unde RICHARD al III-lea a murit in 1485, traversand mai multe sate emblematice pentru destinul fostului rege. 

CITESTE SI: UNUL dintre cele mai MARI MISTERE ale omenirii. Oamenii de stiinta nu il pot REZOLVA

RICHARD al III-lea, mort la varsta de 32 de ani, dupa o scurta domnie de doi ani, a fost prezentat de suveranii din dinastia Tudor – care i-au urmat la domnie – drept un tiran insetat de sange, iar aceasta reputatie a fost imortalizata si de dramaturgul William Shakespeare. 

Sursa foto: bbc.co.uk