RIMARU de la R.A.C.L.A este in RAHAT pana la GAT! Acuzatii extrem de grave pentru rapper-ul CALIN IONESCU! REACTIA artistului

Calin Ionescu, cunoscut drept Rimaru de la R.A.C.L.A., este acuzat de mai multe femei de hartuire si agresiune, prin intermediul campaniei online „#Metoo“, declansata in mediul online de scandalul sexual de la Hollywood, informeaza jurnalistii de la Adevarul.

UPDATE: Dupa ce mai multe femei l-au acuzat pe Rimaru, membrul trupei R.A.C.L.A, de hartuire si abuz sexuale, aceasta a reactionat pe pagina sa de pe un site de socializare.

„Pe aceasta cale doresc sa prezint familiei mele, prietenilor si fanilor mei, angajatorului meu, precum si tuturor persoanelor interesate, punctul meu de vedere fata de acuzatiile de asa-zisa hartuire sexuala care mi-au fost aduse recent prin intermediul mass media. Cu surprindere am luat cunostinta despre faptul ca anumite schimburi de mesaje private, realizate cu aproximativ 2 ani in urma, au fost comunicate presei ca si justificare pentru presupusele fapte de hartuire sexuala.

Sunt cunoscut inca din anii 2000 ca si artist de hip-hop/rap, opera mea adoptand un stil verbal direct si, pe alocuri, licentios. De altfel, acesta este genul muzical adoptat de mai multi colegi de breasla.  Acest gen muzical mi-a definit cariera muzicala si, in anumite privinte, chiar si viata. Ca multi oameni, am avut interactiuni mai putin respectuoase cu semenii mei, interactiuni de care nu sunt mandru. In masura in care am jignit anumite persoane, regret acest fapt si le cer scuze.

Insa, contest cu tarie orice acuzatie de hartuire sexuala sau orice alta acuzatie similara. De altfel, consider ca nici macar persoanele care ma acuza nu au luat in serios pretinsul meu limbaj agresiv din urma cu 2 ani. Marturie in acest sens sta faptul ca nu au actionat din punct de vedere legal impotriva mea. Este evident ca orice persoana care ar avea o temere legitima ca i s-ar putea aduce vatamari fizice s-ar adresa imediat autoritatilor competente. In realitate, dupa aproximativ 2 ani de la data asa-ziselor mele fapte reprobabile, in deplina coincidenta cu scandalul Harvey Weinstein din SUA, aceste persoane publica in presa corespondenta privata pe care am purtat-o.

Profit de ocazie pentru a imi exprima regretul fata de atentia nedorita adusa de aceasta situatie asupra colegilor si a angajatorilor mei, acestia neavand nicio vina sau legatura cu viata mea privata. Pentru a nu perpetua eventuale consecinte negative asupra acestora, in cel mai scurt timp posibil voi lua o decizie, impreuna cu angajatorul meu, in privinta viitorului colaborarii noastre.

In ultimele 24 de ore am fost supus unui val de reactii negative, disproportionate fata de acuzatiile care mi se aduc. Pe langa injuriile care mi s-au adus, am primit si amenintari cu moartea. Pentru moment, inteleg sa nu fac publice aceste mesaje, de asemenea private. Insa, in masura in care vor continua, voi fi nevoit sa initiez demersurile legale necesare pentru a-mi proteja drepturile.

Consider ca intr-o societate matura putem cu totii distinge intre un limbaj injurios pe de o parte si un veritabil pericol social, pe de alta parte. In ceea ce ma priveste, consider ca in niciun caz nu pot fi incadrat in cea din urma categorie.

Al vostru, cu bune si rele,

Calin”

STIRE INITIALA

Campania online prin care femeile isi povestesc experientele in semn de protest impotriva hartuirilor la care sunt expuse in viata de zi cu zi, sub hashtag-ul „#MeToo“, scoate la iveala si un caz din Romania care il vizeaza pe un cunoscut cantaret de hip-hop.  

Calin Ionescu, cunoscut sub de scena Rimaru, este unul dintre fondatorii trupei R.A.C.L.A., prima trupa hip-hop din Romania, pe care a infiintat-o in 1993 alaturi de fratele sau, Dan Ionescu.

Calin Ionescu lucreaza, totodata, in publicitate, ultimul post ocupat fiind cel de Director Creativ la agentia Centrade Cheil. Numeroase femei care au intrat in contact cu el pe plan profesional au povestit cum acesta se folosea de functia ocupata in companie pentru a le face avansuri pe Facebook, iar daca era refuzat, apela la jigniri, intimidari sau amenintari, iar multe dintre ele au dovedit acest lucru prin publicarea conversatiilor avute pe Messenger cu acesta.

Unele dintre aceste femei impartasesc, insa, ca au fost chiar agresate fizic de Rimaru chiar la Noaptea Agentiilor.  Desi cateva povesti de agentie au fost impartasite initial, fara sa se dea nume, „avalansa“ s-a declansat odata cu posterea unei persoane din industrie, care i-a facut publica identitatea si l-a numit „regele libidinosilor“.   

„Felicitari sincere tuturor fetelor care si-au spus oful prin #metoo. Am vazut si niste povesti cu libidinosi de prin agentiile de publicitate. Eu si prietenii mei ne intrebam cand apare contentul ala marfa cu regele libidinosilor. Empiric vorbind, jumatate dintre femeile pe care le cunosc si au treaba remotely cu advertisingul au avut treaba si cu el. Hai ca se poate“, a scris Faiar Silviu, care a lucrat pentru mari agentii de publicitate.

Citeste articolul integral AICI.

Sursa foto: adpm