RIO AVE-STEAUA, 22.05, Digi Sport, Dolce Sport. Spre primavara europeana

STEAUA BUCURESTI, liderul din Grupa J a Europa League, va disputa joi seara o partida foarte importanta pe terenul portughezilor de la Rio Ave. In cazul in care campioana din Liga I va reusi sa-si adjudece toate cele trei puncte drumul elevilor lui Costel Galca spre primavara europeana s-ar netezi. Meciul va incepe de la ora 22.05.

Vezi aici cronica meciului RIO AVE – STEAUA

Steaua a invins Rio Ave in etapa a treia din Europa League, scor 2-1, gratie “dublei” reusite de Raul Rusescu, aceasta fiind prima victorie pe care echipa din Ghencea a reusit-o in fata unui adversar din Portugalia. Ros-albastrii revin pe taram lusita dupa doua decenii, ultima vizita a militarilor datand din 1994, antrenorii de acum, Costel Galca si Laurentiu Rosu regasindu-se printre titularii de atunci care pierdeau in fata Benficai Lisabona.

CITESTE SI: RIO AVE-STEAUA: Ros-albastrii au PLECAT spre Portugalia 

Principalul Costel Galca nu poate miza pe serviciile accidentatilor Rusescu (golgheterul la zi din Europa League cu 5 reusite), Iancu si Cojocaru, in timp ce Latovlevici s-a refacut si ar putea reveni in primul unsprezece al campionilor din Liga I. De cealalta parte, tehnicianul Pedro Martins nu-i va putea folosi pe Lionn si Pedro Moreira.

Rio Ave FC a avut o prestatie buna pe “Estádio da Luz”, fiind invinsa doar cu 1-0 de campioana Benfica Lisabona. Dupa 9 etape disputate, formatia antrenata de Pedro Martins se afla pe locul 7 in clasament, fiind la 8 puncte de lidera Benfica. Portughezii nu au castigat niciun punct in Europa League, fiind invinsi in cele 3 meciuri cu Dinamo Kiev, Aalborg BK si Steaua. Sansele lor de a mai spera la primavara europeana sunt foarte mici, avand nevoie de 3 victorii si jocul rezultatelor favorabile.

CITESTE SI: RIO AVE-STEAUA: Polonezul MARCIN BORSKI va arbitra partida din etapa a patra a Ligii Europa

Steaua a castigat cu scorul de 3-0 derby-ul cu Dinamo si continua sa fie pe locul intai in Liga 1, avand 5 puncte avans fata de CFR si 6 de Petrolul. In Grupa J, romanii au castigat partidele cu Aalborg BK si Rio Ave, fiind invinsi de Dinamo Kiev. Ei vor incerca sa profite de neexperienta adversarei, care este o debutanta in cupele europene, pentru a lua inca 3 puncte si a putea aborda mai relaxati ultimile doua meciuri cu danezii si ucrainenii. Dupa ce a ratat calificarea in grupele Ligii Camionilor, “ros-albastrii” au ca obiectiv sa se califice in primavara europeana a Europa League. Va fi un meci interesant in care, daca vor juca fara sa-i subestimeze pe adversari, stelistii ar putea sa ia cele 3 puncte. 

RIO AVE – STEAUA BUCURESTI (ECHIPE PROBABILE):

RIO AVE: Cássio – Nuno Lopes, Marcelo, Gouoano, Tiago Pinto – Wakaso, Tarantini – Ukra, Diego Lopes, Del Valle – Esmaël. Antrenor: Pedro Martins.
STEAUA BUCURESTI: Arlauskis – Papp, Szukała, Varela, Latovlevici (L. Filip) – Prepelita, Sanmartean – Ad. Popa, Chipciu, Tanase – Keserü. Antrenor: Constantin Galca.

ARBITRI: MARCIN BORSKI. Asistenti: Rafał Rostkowski si Marcin Boniek. Aditionali: Tomasz Musiał si Bartosz Frankowski. Rezerva: Krzysztof Myrmus (toti din Polonia). Observator UEFA: Dragutin Karlo Poljak (Croatia).
STADION: “RIO AVE” (Villa do Conde)

CLASAMENT GRUPA J:

1

STEAUA BUCURESTI

3

2

0

1

9-4

5

6p

2

Dinamo Kiev

3

2

0

1

6-4

2

6p

3

Aalborg BK

3

2

0

1

4-6

-2

6p

4

Rio Ave FC

3

0

0

3

1-6

-5

0p

Sursa foto: uefa.com