Ripple a parafat un parteneriat cu Autoritatea Monetară din Arabia Saudită

Ripple a anunțat, săptămâna aceasta, încheierea acordului cu Autoritatea Monetară Arabă Saudită (SAMA) de a acorda sprijin băncilor din Regatul Arabiei Saudite (KSA) pentru tehnologia plăților transfrontaliere a Ripple.

SAMA și Ripple au creat un program pilot pentru a oferi sprijin băncilor KSA pentru a utiliza soluția de software pentru întreprinderi xCurrent, Ripple, care permite băncilor să realizeze instantaneu plățile transfrontaliere cu urmărirea întregii tranzacții.

Programul pilot, lansat la o bancă centrală, va permite unităților bancare KSA participante să utilizeze xCurrent pentru plăți transfrontaliere de plată. SAMA va sprijini băncile KSA cu reglementarea, gestionarea și formarea programelor.

Citește și: CUM FUNCȚIONEAZĂ BITCOIN? IATĂ O EXPLICAȚIE RAPIDĂ, PE ÎNȚELESUL TUTUROR!

Dilip Rao, șeful global al inovării în domeniul infrastructurii de la Ripple, a declarat: “Băncile centrale din întreaga lume se bazează pe tehnologia Blockchain, recunoașterea modului în care poate transforma plățile transfrontaliere, ceea ce duce la bariere mai mici în calea comerțului și comerțului atât pentru întreprinderi, cât și consumatori.”

Rao a adăugat: “SAMA conduce taxa ca prima bancă centrală pentru a furniza resurse băncilor autohtone care doresc să permită plăți imediate utilizând soluția inovatoare a blockcain-ului Ripple”.

Ripple are parteneriate cu peste 100 de instituții financiare, cea mai recentă colaborare fiind cu LianLian International, furnizor de servicii de plată din China.