Ripple investește 25 de milioane de dolari în XRP într-un fond de investiții de tip Blockchain

Ripple, o rețea de plată din San Francisco, care utilizează tehnologia Blockchain, a investit 25 milioane dolari din propria crypto monedă, XRP, în fondul de investiții Blockchain Capital Parallel IV LP, potrivit unui anunț al companiei.

Fondul de 150 de milioane de dolari este administrat de Blockchain Capital, cea mai veche firmă de capital de risc dedicată tehnologiei Blockchain și ecosistemului monetar digital, și primul fond care acceptă apeluri de capital în crypto monede. Noua investiție va oferi o oportunitate de a examina cazurile noi de utilizare pentru protocolul XRP Ledger și Interledger, de a susține startup-urile și de a se concentra asupra “dezvoltării spațiului Blockchain”.

Atât XRP Ledger cât și Interledger Protocol sunt platforme open source. Primul este un sistem avansat de tip Blockchain, care permite utilizatorilor să efectueze tranzacții în diferite valute la nivel global, în timp ce al doilea este un protocol deschis pentru plăți prin intermediul rețelelor de plată. Blockchain Capital caută să investească XRP în domeniul asistenței medicale sau al managementului identității și consideră că poate beneficia de tehnologia distribuită acestora.

Citește și: CUM SĂ INVESTEȘTI ÎN CRYPTO MONEDE FĂRĂ A RISCA PREA MULT

“Ca pionieri în sectorul Blockchain, am fost în prima linie și în tranșee cu companiile noastre de portofoliu, precum Ripple, construind un nou ecosistem crypto. Există sectoare întregi – cum ar fi asistența medicală sau managementul identității – care ar putea beneficia de tehnologia Blockchain “, a declarat Bart Stephens, co-fondator și partener de conducere al Blockchain Capital.

“Fie că folosim XRP, Bitcoin sau doar tehnologia Blockchain, obiectivul nostru este să găsim cele mai bune proiecte și să le oferim resurse pentru a fi companii de succes care oferă valoare clienților pe termen lung”, a adăugat el.

Potrivit lui Patrick Griffin, SVP  al Dezvoltării Strategice de la Ripple, compania va continua să contribuie la alte fonduri, urmând viziunea lor de a deveni actori importanți în industrie: “Acesta este primul fond la care am contribuit și nu va fi ultimul. Planificăm să fim actori majori în modelarea viitoarei generații de companii de Blockchain sau crypto monede. “

Ripple va colabora cu grupul bancar Santander pentru a lansa o aplicație internațională de transfer de bani, bazată pe platformele Ripple Blockchain xCurrent și RippleNet. În ianuarie, Ripple a anunțat un parteneriat cu serviciul de plată MoneyGram pentru a accelera lucrurile în filialele companiei.