Riscurile la care te expune abstinenta sexuala

Sexul reprezinta un aspect foarte important in viata fiecarei persoane, deoarece are anumite efecte pozitive atat asupra organismului, cat si asupra psihicului uman. Viata sexuala este ceva perfect normal, deci trebuie tratata ca atare, fara prejudecati. Unii oameni decid sau sunt nevoiti, din diverse motive, sa se abtina de la sex, in anumite momente din viata lor. Acesta nu este, neaparat, un lucru rau, dar trebuie sa tii cont de faptul ca abstinenta sexuala, pe o perioada mai lunga de timp, iti poate afecta sanatatea. Iata care sunt riscurile la care te expui, daca nu ai o viata sexuala activa, mai mult de aproximativ sase luni de zile.

Abstinenta determina aparitia dezechilibrelor hormonale

Daca, din anumite motive, ai decis sa nu mai ai o viata sexuala activa, trebuie sa fii foarte atenta la schimbarile care pot aparea si care iti pot afecta starea. Cele mai frecvente probleme cu care ai putea sa te confrunti sunt tulburarile menstruale, care presupun dereglarea ciclului menstrual si sangerarile abundente. Durerea de sani poate fi si ea un efect negativ al abstinentei. De asemenea, si ovarele tale pot fi afectate de lipsa sexului, astfel incat, esti predispusa la aparitia chisturilor.

CITESTE SI:  FABULOS! Un nou tip de ORGASM face RAVAGII in randul FETELOR. Vezi VIDEO

Fara sex, menopauza isi face aparitia mai repede

Un efect negativ, determinat de abstinenta sexuala, este instalarea timpurie a menopauzei. Prezenta menopauzei, in viata unei femei, favorizeaza, de regula, aparitia unor diverse probleme, neplacute, cum ar fi: afectiuni ale glandei tiroide, care pot duce la variatii semnificative ale greutatii corporale; tulburari de somn; dureri de cap; cresterea riscului de infectii vaginale si de tract urinar; aparitia unei senzatii de uscaciune, de iritatie si de mancarime a vaginului; palpitatii.

Lipsa sexului determina tulburari comportamentale

Sexul reprezinta o necesitate a corpului nostru, astfel incat, lipsa acestuia are unele repercusiuni, in ceea ce priveste comportamentul. Consecintele abstinentei pot fi: aparitia dificultatilor de concentrare la activitatile pe care le desfasuram zilnic; scaderea stimei de sine, astfel incat, putem ajunge sa ne subestimam si sa fim dezgustati de propria persoana; cresterea nivelului de stres, care duce la aparitia atacurilor de panica. Aceste schimbari comportamentale afecteaza foarte tare psihicul uman.

Inactivitatea sexuala creste sansele aparitiei cancerului de prostata

Precum femeile, si barbatii se pot confrunta cu diverse probleme, care le afecteaza sanatatea. Unui barbat care este inactiv sexual, pentru o perioada mai lunga de timp, ii poate fi afectata functia testiculara. Lipsa sexului poate duce la reducerea numarului de spermatozoizi si la aparitia cancerului de prostata, o boala extrem de neplacuta, care presupune: dificultati in ceea ce priveste urinarea; senzatie de greata; pierderea apetitului; varsaturi; aparitia durerii profunde sau senzatiei de amorteala la nivelul pelvisului, regiunii lombare, coastelor sau partii superioare a coapselor; stare generala de oboseala.

Abstinenta sexuala, un factor care favorizeaza depresia

Abstinenta este asociata, uneori, cu privarea de dragoste, cu lipsa de afectiune, fapt care favorizeaza aparitia starilor depresive, de anxietate, de tristete si de nervozitate. Depresiile sunt tulburari ale dispozitiilor, care afecteaza buna desfasurarea a vietii unui om. Ele se manifesta prin: aparitia, zilnica, a sentimentului de tristete accentuata, de goliciune interioara; pierderea interesului asupra activitatilor pe care trebuie sa le desfasuram in fiecare zi; scaderea apetitului; aparitia insomniilor sau, din contra, a starilor prelungite de somn; aparitia senzatiei de oboseala continua; aparitia sentimentului ca suntem inutili, care duce la ganduri suicidale.

CITESTE SI:  Cum arata fata perfecta? Iata 8 contradictii din lumea barbatilor!

Sexul indeplineste un rol important in cursul firesc al vietii noastre, iar absenta acestuia ne afecteaza, intr-un fel sau altul, mai mult sau mai putin, pe fiecare in parte. De aceea, nu trebuie sa ignoram riscurile la care putem fi expusi.

Sursa:divahair