RMGC: Raportul comisiei este profesionist, asteptam adoptarea cadrului legislativ

Compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) apreciaza ca “profesionist si cuprinzator” raportul Comisiei Rosia Montana si si-a exprimat speranta ca noul cadru legislativ va permite dezvoltarea industriei miniere din Romania si atragerea de investitori.

Reamintim ca proiectul Guvernului pentru exploatarea miniera de la Rosia Montana a fost respins, aseara, de Comisia parlamentara speciala, cu 17 voturi “pentru” si doua abtineri, 

“Raportul Comisiei parlamentare a venit la capatul unor dezbateri transparente, in care opinia publica a avut ocazia sa fie informata cu privire la proiectul Rosia Montana. Raportul comisiei este profesionist si cuprinzator si ne bucuram ca, dupa multi ani de asteptare, s-a desfasurat o analiza serioasa a acestui proiect minier, in toate aspectele sale. Apreciem concluzia Comisiei, care recomanda completarea cadrului legislativ actual din Romania cu masuri care sa stimuleze implementarea unor proiecte miniere de asemenea amploare”, arata marti compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), intr-un comunicat de presa.

“Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) actioneaza si a actionat intotdeauna cu buna credinta si deplina respectare a cadrului legal. RMGC isi reafirma respectul pentru toate institutiile statului roman si pentru specialistii romani”, se mai arata in comunicat. 

Vezi aici concluziile raportului Comisiei Rosia Montana