ROBERT ABABEI, DEMIS din functie. Adjunctul Politiei Capitalei a fost ARESTAT PREVENTIV pentru 30 de zile. UPDATE

Potrivit unor surse din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, citate de B1 TV, Roberto Ababei a fost demis din functie dupa ce fost retinut de procurorii DNA. 

UPDATE 19:38: ROBERTO ABABEI, recent demis din functia de adjunct al Politiei Capitalei, a fost arestat pentru 30 de zile, el fiind acuzat de trafic de influenta, informeaza B1 TV.

In documentele citate este prezentata modalitatea in care s-au derulat faptele. Astfel, persoanele care i-ar fi dat mita adjunctului Politiei Capitalei au intrat in posesia banilor si apoi au mers la sediul institutiei unde i-au inmanat suma respectiva chiar in birou. 

Roberto Ababei ar fi primit suma de 13.000 de euro in doua transe, prima fiind de 10.000 de euro.

De asemenea, procurorii au prezentat si o serie de interceptari, un schimb de SMS-uri dintre Roberto Ababei si persoanele de la care a primit mita.

CITESTE SI: Adjunctul POLITIEI CAPITALEI, ROBERTO ABABEI, a fost RETINUT de DNA. UPDATE 

Ababei a fost demis joi din functia de adjunct al sefului Politiei Capitalei, dupa ce miercuri seara a fost retinut, fiind acuzat de trafic de influenta, pentru ca le-ar fi promis administratorilor unei firme aflate in vizorul politiei economice ca va interveni in favoarea lor in schimbul a 13.000 de euro. 

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA LA POLITIA LOCALA PLOIESTI

“In perioada 14 iulie – 06 august 2015, inculpatul Ababei Roberto – Stefan, in calitate de director general adjunct al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti, in mod direct si pentru sine, a primit de la doi oameni de afaceri suma totala 13.000 euro (in doua transe 3.000 respectiv 10.000 euro) si produse alimentare, lasandu-i pe acestia sa creada ca, prin functia detinuta, are influenta asupra lucratorilor de politie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, care efectuau cercetari cu privire la presupuse infractiuni de evaziune fiscala, savarsite de cele doua persoane, in legatura cu activitatea firmei pe care o administrau. 
De asemenea, in acelasi context, inculpatul Ababei Roberto – Stefan le-a creat persoanelor respective impresia ca are influenta si asupra unei persoane cu functie de conducere din cadrul Politiei Capitalei care conduce, indruma si controleaza activitatea serviciului anterior mentionat, promitand, in mod repetat oamenilor de afaceri, ca ii va determina pe functionarii publici din cadrul D.G.P.M.B. sa indeplineasca acte contrare indatoririlor lor de serviciu, respectiv sa efectueze in mod necorespunzator, favorabil celor doi administratori, activitatile cu privire la infractiunile fata de care se desfasurau cercetari”, se arata intr-un comunicat DNA.

Sursa foto: realitatea