ROBERT CAZANCIUC a dezvaluit suma uriasa necesara pentru constructia unor PENITENCIARE noi

MINISTRUL JUSTITIEI, ROBERT CAZANCIUC, INTALNIRE DE LUCRU, PRESEDINTE, CEDO, DEAN SPIELMANN, RESTITUIRE PROPRIETARI, CONDITII DETENTIE, PENITENCIARE

ROBERT CAZANCIUC, ministrul Justitiei, a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Constanta, ca este necesara suma de un miliard de euro pentru constructia mai multor PENITENCIARE care sa acopere deficitul de aproximativ 11.000 de locuri in momentul de fata.

“Este nevoie reala de un miliard de euro pentru a construi mai multe PENITENCIARE care sa acopere deficitul de 10-11.000 de locuri in momentul de fata. Asta inseamna penitenciare noi, plus investitii in penitenciarele vechi pentru a incerca sa le aducem la limita demnitatii umane”, a declarat ROBERT CAZANCIUC, la Constanta, acolo unde a participat la sedinta de bilant a activitatii Curtii de Apel.

CITESTE SI: ROBERT CAZANCIUC a anuntat cand va fi numit un nou sef la DIICOT 

ROBERT CAZANCIUC a mai spus ca oricat s-ar investi in restaurarea si modernizare penitenciarele vechi, ele nu vor putea oferi conditii decente de detentie sau o incercare de reabilitare a detinutilor.

“Discutam despre un sistem invechit de infrastructura si indiferent cat incercam noi sa investim nu avem cum sa transformam un penitenciar construit la 1800 si ceva sau la 1900 intr-unul in care sa ai conditii decente de detentie ca sa nu mai spun de incercarea de reabilitare”, a adaugat CAZANCIUC.

CITESTE SI: ROBERT CAZANCIUC: Nu stiu unde se afla parlamentarul MARKO ATTILA 

Sursa foto: realitatea.net