ROBERT CAZANCIUC a transmis PRESEDINTELUI propunerea de NUMIRE a lui DANIEL HORODNICEANU la sefia DIICOT

Ministrul ROBERT CAZANCIUC a transmis presedintelui KLAUS IOHANNIS propunerea pentru numirea lui DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei.

Conform sursei citate, in urma audierii si a analizei proiectului de management depus, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a emis luni aviz favorabil pentru candidatul propus — DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU, procuror-sef al DIICOT — Serviciul Teritorial Iasi.

Citeste si: ALINA BICA, la plecarea de la ICCJ: HORODNICEANU este o propunere foarte buna pentru sefia DIICOT. UPDATE

Potrivit dispozitiilor legale, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, procurorul sef al DIICOT si adjunctii acestora sunt numiti de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de zece ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

Ministrul ROBERT CAZANCIUC a declarat luni ca DANIEL HORODNICEANU este cea mai buna propunere pentru conducerea DIICOT.

Citeste si: DANIEL HORODNICEANU, AVIZ FAVORABIL pentru functia de sef al DIICOT. ROBERT CAZANCIUC: Este cea mai buna propunere. UPDATE

“Nu am niciun fel de informatii care sa ma duca la concluzia ca Daniel Horodniceanu nu ar fi astazi cea mai buna propunere pentru a conduce DIICOT. Este un om de echipa, este un om care a stiut sa performeze de-a lungul timpului la DIICOT, a stiut sa atraga si sa mentina in jurul lui oamenii care vor sa performeze la DIICOT si sunt absolut convins ca, in afara agendei DIICOT, nu are nicio alta agenda. (…) Cred ca astazi a demonstrat foarte clar o buna cunoastere a DIICOT, a demonstrat maturitate si echilibru in solutiile propuse, cred ca a inteles si din partea membrilor Sectiei ce mai are de facut atat in proiectul managerial, cat si in solutiile concrete pe care le va decide pentru activitatile DIICOT”, a spus ministrul Justitiei.

ROBERT CAZANCIUC a aratat ca nu vede niciun motiv pentru care DANIEL HORODNICEANU sa nu fie numit in functie de presedintele KLAUS IOHANNIS, in conditiile in care exista si un aviz favorabil din partea CSM.

Sursa foto: wall-street.ro