ROBERT CAZANCIUC: Afirmatiile presedintelui privind ofiterul acoperit sunt DECLARATII DE CAMPANIE

MINISTRUL JUSTITIEI, ROBERT CAZANCIUC, INTALNIRE DE LUCRU, PRESEDINTE, CEDO, DEAN SPIELMANN, RESTITUIRE PROPRIETARI, CONDITII DETENTIE, PENITENCIARE

Ministrul Justitiei, ROBERT CAZANCIUC, este de parere ca afirmatiile presedintelui TRAIAN BASESCU potrivit carora premierul VICTOR PONTA ar fi fost ofiter acoperit SIE in perioada 1997-2001 sunt “DECLARATII DE CAMPANIE”.

“Nu am vazut declaratia presedintelui, dar nu cred ca este rolul Ministerului Justitiei sa comenteze DECLARATII DE CAMPANIE electorala, chiar daca vin de la presedintele Romaniei. (…) In mod cert sunt DECLARATII DE CAMPANIE. La ora 6 avem o declaratie cu un apel la o campanie riguroasa, pe teme substantiale, iar la ora 10 avem o alta declaratie pe teme ridicole”, a spus ministrul, marti, la Parlament, unde participa la conferinta “Implicatii teoretice si practice in legatura cu aplicarea legii penale mai favorabile”.

Citeste si: MIHAITA CALIMENTE solicita audierea conducerii SIE in legatura cu declaratiile lui BASESCU

Potrivit lui Cazanciuc, Ministerul Justitiei nu are datoria de a verifica daca sunt persoane cu dubla calitate in anumite institutii ale statului.

“Nu e treaba Ministerului Justitiei sa afle daca sunt sau nu sunt ofiteri acoperiti in anumite institutii, daca au fost sau n-au fost la un anumit moment. Din cate stiu, neavand de-a face cu astfel de lucruri, singura situatie de conflict cu legea era atunci cand era vorba despre ofiterii care au turnat la Securitate, care au facut politie politica. In acea situatie, cu siguranta, avem un conflict cu legea. In alte situatii nu este treaba ministerului. Sunt alte institutii ale statului”, a mai spus Cazanciuc, citat de Agerpres.

Citeste si: LIDER PSD: TRAIAN BASESCU si-a pierdut UZUL RATIUNII

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat luni seara ca premierul VICTOR PONTA, candidatul PSD in alegerile prezidentiale, a fost ofiter acoperit SIE in perioada 1997-2001, fapt care explica ”propulsarea” acestuia la Parchetul General.