ROBERT CAZANCIUC: Am semnat AVIZELE de la presedinte pentru cinci FOSTI MINISTRI in DOSARUL MICROSOFT

MINISTRUL JUSTITIEI, ROBERT CAZANCIUC, INTALNIRE DE LUCRU, PRESEDINTE, CEDO, DEAN SPIELMANN, RESTITUIRE PROPRIETARI, CONDITII DETENTIE, PENITENCIARE

Ministrul Justitiei, ROBERT CAZANCIUC, a declarat ca a semnat luni dimineata AVIZELE pentru inceperea urmaririi penale primite de la presedinte, in cazul celor cinci FOSTI MINISTRI vizati in DOSARUL MICROSOFT, acestea urmand sa fie trimise procurorului general al Romaniei.

“Ele (avizele – n.r.) au venit vineri seara. Colegii mei au lucrat la procedurile interne. Azi de dimineata le-am semnat pentru a fi trimise la procurorul general”, a spus ROBERT CAZANCIUC.

Ministrul Justitiei si-a exprimat speranta ca parlamentarii vor da curs cererii formulate de Directia Nationala Anticoruptie in cazul FOSTILOR MINISTRI.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS solicita o CLARIFICARE din partea justitiei in DOSARUL MICROSOFT

Intrebat despre cum va fi vazuta, in Raportul MCV, deschiderea acestui dosar, Cazanciuc a spus ca va avea un impact pozitiv.

“Eu cred ca se va vedea pozitiv. Inseamna ca avem institutii puternice, care ancheteaza, asa cum au demonstrat de fiecare data, marile cazuri de coruptie si cred ca este interesul tuturor ca acest dosar sa fie cat mai rapid, pentru a vedea cine se face vinovat de anumite fapte si cine nu”, a spus ministrul Justitiei, dupa incheierea conferintei anuale anticoruptie cu tema “Bune practici in prevenirea coruptiei. Promovarea integritatii si a transparentei”.

Presedintele TRAIAN BASESCU a anuntat, vineri, ca a cerut Ministerului Justitiei si l-a informat pe procurorul general in legatura cu solicitarea facuta de incepere a urmaririi penale fata de fostii ministri ADRIANA TICAU, ALEXANDRU ATHANASIU, MIHAI TANASESCU, GABRIEL SANDU si DANIEL FUNERIU in dosarul Microsoft.

In DOSARUL MICROSOFT, DNA a cerut avizarea inceperii urmaririi penale pentru noua fosti ministri ai Educatiei, ai Comunicatiilor si Societatii Informationale si, respectiv, ai Ministerului Finantelor.

Sursa foto: ziarulunirea.ro